Bir ay önce Covid-19’dan ölen aday meclise girdi

Bir ay önce Covid-19’dan ölen aday meclise girdi

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden David Andahl, eyalet meclisi seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara tarafından kazandığı öğrenildi.

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden David Andahl, eyalet meclisi seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara tarafından kazandığı öğrenildi. Trump Cumhuriyetçisi olarak anılan Andahl bu seçimlerde baştan seçilmeyi başaran Vali Doug Burgum kadar desteklenmiş ancak tercih çalışmalarını sürdürürken Covid-19'a yakalanarak 5 Ekim'de 55 yaşında hayatını kaybetmişti.

Seçimlerden çok kısa bir süre evvel Andahl'ın hayatını kaybetmesi oy pusulaları posta yolu ile gönderilmeye de başlandığı için merak uyandırmış fakat Kuzey Dakota Eyalet Savcısı Wayne Stenejhem, Andahl'ın seçilmesi durumunda Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi üyesi görevine devam ederken hayatına kaybetmesi ya da emekli olması durumunda olacağı gibi yeni birini atayabileceğini duyurmuştu.

Oysa bu durum katiyet taşımıyor ve Halkçı Partiden gelebilecek itirazlar konuyu mahkemeye taşıyabilir.

Kültürlü Tuna Palabıyıkoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.