Dar Gelirli, Geçim Sıkıntısı Çeken Ailelere 15.000 TL Yardımda Bulunuluyor!

Dar Gelirli, Geçim Sıkıntısı Çeken Ailelere 15.000 TL Yardımda Bulunuluyor!

İşe teşvik etme amacıyla ve dar gelirli vatandaşlara gelir kapısı aralamak adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği SYD, kendi imkanlarıyla geri ödenen proje destekleri sağlamayı amaçlıyor ve bu amaçlanan alanda yoksul hanelerde yaşayan vatandaşların geçimlerini sağlamak için bir iş kurarak gelir elde etmeleri hedefleniyor.

İşe teşvik etme amacıyla ve dar gelirli vatandaşlara gelir kapısı aralamak adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği SYD, kendi imkanlarıyla geri ödenen proje destekleri sağlamayı amaçlıyor ve bu amaçlanan alanda yoksul hanelerde yaşayan vatandaşların geçimlerini sağlamak için bir iş kurarak gelir elde etmeleri hedefleniyor. Vatandaşların kendilerine en yakın SYD kuruluşlarına giderek başvuru yapması gerekiyor.

İş Destek Teşvikleri Nelerdir?

Bu teşvikler yoksul hanelerde vatandaşların geçim kaynaklarını korumak adına bir iş yeri kurmak için verilen bir ek gelir olarak bilinir. Pandemi sürecinde işsiz kalmış, işyerlerini kapatma zorunluluğuna düşmüş ve tüm bunların getirisiyle ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaş bu tür iş başlangıç desteği fırsatlarından yararlanabilir ve bir noktada proje, bu ekonomik zorluğu hafifletebilir. 18 yaş üstü aile üyeleri bu iş başlangıç desteğinden yararlanabilir.

Kimlik kartı proje başvuru sırasında gerekli olmakla birlikte, açılacak iş yeri için de bir sertifika istenebilir. Bunun beraberinde 15.000 TL’ye kadar ek işlem yapılır. Grup odaklı projeler içerisinde koyun yetiştiriciliği yapılacaksa, süt arıcılığı için 50.000 TL ve 150.000 TL arası bir ek destek ödenebilir. Ancak bu durumda fondan herhangi bir şey kabul edilmez. Sosyal yardım hizmetine dahil olan vakıfların kendi kaynakları tarafından ödemenin gerçekleştirilmesi doğru görülür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.