Asgari ücretli çalışana kötü haber! Asgari ücret üzerinden 400 TL kesinti yapılacak! Evli ve asgari ücretli çalışanlara maaşta azalma şoku!

Asgari ücretli çalışana kötü haber! Asgari ücret üzerinden 400 TL kesinti yapılacak! Evli ve asgari ücretli çalışanlara maaşta azalma şoku!

Asgari ücret alan milyonlarca vatandaşı derinden etkileyecek kesinti açıklaması geldi. Vergi dilimi kapsamında evli ve çocuklu olan asgari ücretlilerden yıl sonuna kadar yapılacak olan tamlam kesinti miktarı 400 lirayı bulacak.

Milyonlarca asgari ücretli geçim sıkıntısı yaşarken, bu süreçte maaşlarının ne zaman artacağı konusunda bazı endişeler yaşıyorlar. Bunun ardından yıl sonu yaklaşırken asgari ücrete yapılacak olan zam hakkında bazı endişeler gündeme gelmeye başlamıştı. Zam tartışmaları devam ederken, kayda değer bir zam beleyen milyonlarca çalışan maaş kesintisi şokuyla karşı karşıya kaldılar. Asgari ücretli çalışanları kötü etkileyecek olan vergi kesintileri şimdiden çeşitli şikayetleri ve tartışmaları beraberinde getirdi.

Alınan son karar sonrasında vergi oranı yüzde 20 seviyelerine kadar yükseltildi. Bu durum kısa süre sonra emekli maaşlarında ciddi bir düşüşün yaşanmasını da beraberinde getirecek. Bununla birlikte vergi kesintilerinden özellikle evli olan ancak çocuğu olmayan ve bu süreçte eşi herhangi bir işte çalışmayan kişiler etkilenecek.

Net maaşlar düşünüldüğü zaman yapılacak kesintinin boyutu endişeye neden oldu. Maaşlardan yıl sonuna kadar yapılacak kesintilerle bu oran karşılanacak. Ancak vergi kesintisinden bekar asgari ücretlilerin etkilenmeyecek olması da dikkat çekti.

Asgari Ücretliden 400 TL Kesinti!

Asgari ücretle çalışan ve hayatını bu şekilde sürdüren milyonlarca vatandaş bulunuyor. Milyonlarca vatandaş şartlarda iyileştirme beklerken ve yeni yılda zam oranlarını konuşurken, ortaya birden vergi kesintisinin çıkması şok etkisi yarattı. Eşi çalışmayan ve çocuğu olmayan çalışanlarda ciddi bir kesinti olacağı belirtildi. Bu aydan itibaren geçerli olmak üzere alınacak olan maaşlarda ciddi bir azalmanın yaşanması bekleniyor. Bu azalma yıl sonuna kadar çeşitli oranlarda devam edecek. Yapılan değerlendirmelerde bu kişilerden yıl sonuna kadar yapılacak olan kesintilerin 400 liraya ulaştığı belirlendi. Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş ve bu şekilde ödeme alan kişilerde bu süreç içerisinde ne kadar ödeme alacaklarını merak ettiler.

Asgari Ücret Kesintisi Kimleri Etkileyecek?

Asgari ücret üzerinden yapılacak vergi dilimleri kesintisinin kimleri etkilediği merak konusu olmuştu. Bunun üzerine yapılan açıklamaya göre eşi çalışmayan ve bir çocuklu kişiler almış oldukları ek ücretler üzerinden bazı azalmalar yaşayacaklar. Bekar çalışanlar için bu durum herhangi bir tehlike arz etmiyor.

Gelir belgesi incelemeleri sırasında bir senelik süreçte 22 bin lira sınırı aşılmazsa vergi kesintisi yapılmayacak. Aylık kesintilerde ise 25 liralık bazı kesintiler olacak. Sene sonuna kadar bu oran 125 lira olacak. Aradaki kesinti farkı asgari geçim indirimi ödemelerini de etkileyecek. Bu yüzden çocuk sayısı 3 olan bir aile içerisinde yıl sonuna kadar yapılacak kesinti 400 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum