Borsaları 2021’de yükseltecek 3 sebep

Borsaları 2021’de yükseltecek 3 sebep

- DIŞ HABERLER SERVİSİ. 2015 yılında Dow Jones’un 20.000 puan seviyesini geçeceğini başarılı bir biçimde tahmin eden Wharton Üniversitesi Profesörü Jeremy Siegel üç sebepten dolayı borsaların sağlam bir kazanç yakalayabileceğini öngördü. CNBC’ye konuşan Siegel sağlıkl?.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ.

2015 yılında Dow Jones’un 20.000 puan seviyesini geçeceğini başarılı bir biçimde tahmin eden Wharton Üniversitesi Profesörü Jeremy Siegel üç sebepten dolayı borsaların sağlam bir kazanç yakalayabileceğini öngördü.

CNBC’ye konuşan Siegel sağlıklı para arzı, aşı haberleri ve beklenenden daha iyi gelişen seçim sonuçları sebebiyle gelecek yıla ilişkin pozitif beklentileri olduğunu açıkladı. Finans profesörü, “Bu üç cephede 2021 yılını borsalar için çok iyi bir yıl yapacak olumlu baskımız mevcut” ifadelerini kullandı.

Siegel, ABD Merkez Bankası’ndan ve ABD yönetiminden gelen muazzam likidite miktarının mart ayı başından itibaren %44'lük bir artış göstererek M1 para arzı için güçlü bir katalizör olduğunu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş bir artışını temsil ettiğini belirtti. M1 para arzı dolaşımdaki parayla vadesiz mevduat hesaplarındaki talebi toplayarak takip eden bir arz ölçütünü ifade ediyor.

Finans profesörü ayrıca dünya genelinde faiz oranlarının yüzde sıfıra yakın seyrederek önümüzdeki aylarda hisse senetlerini yatırımcılar için cazip bir seçenek haline getirdiğini belirtti.

ABD Seçimleri öncesinde Demokratların ABD Kongresi’ne hakim olacak şekilde bir zafer ilan etmesi bekleniyordu. Bu durum Trump yönetiminde indirilen kurumlar vergisinin yeniden artırılması endişesinin borsalarda hissedilmesine neden oluyordu.

Demokratların seçim sonuçlarıyla birlikte yasa oluşturacak çoğunluğu Kongre’de oluşturamaması ve geçtiğimiz hafta Trump’ın seçim sonuçlarının onaylanması durumunda yenilgiyi kabul edeceğini açıklaması borsaların yeni yönetime geçiş sürecini beklenenden daha iyi bir konuma yerleştirdi.

Küresel borsaların yakaladığı rallide Pfizer-Biontech ve Moderna’dan gelen aşı haberleri de etkili oldu. Pfizer’ın önceki hafta ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne yaptığı acil durumlar için kullanım onay başvurusunun kabul edilmesi halinde %95 oranında korona virüsten koruyan aşı kullanıma girecek. Aşı haberlerinin artmasıyla birlikte ekonominin Kovid-19 pandemisinin neden olduğu krizden ve borsaları rahatsız eden karantina riskinden hızlı bir şekilde kurtulması bekleniyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.