Devletten ailelere 2 yıl boyunca destek ödemesi! Aylık 239 ile 600 TL arasında destek almanın şartları neler?

Devletten ailelere 2 yıl boyunca destek ödemesi! Aylık 239 ile 600 TL arasında destek almanın şartları neler?

Devlet tarafından vatandaşlara verilen desteklerin sayısı her geçen gün artırılıyor. Bu süreçte devletten iki yıl boyunca ailelere 239 lira ile 600 lira arasında destek verilmektedir. Desteklerden faydalanmanın şartları nelerdir?

Sosyal devlet anlayışı ile harekete geçen devlet başvuru yapan ailelere destek ödemesi yapacağını açıkladı. Bu süreçte başvuru yapan herkese devletten farklı ihtiyaçlara yönelik aylık destek ödemesi yapılacak. Bu desteklerin ise 2 yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. Bugünlerde süreç hakkında pek çok ihtiyaç sahibi aile tarafından araştırmalar devam ediyor. Devlet tarafından verilen desteklere bu süreç içerisinde 239 TL ile 600 TL arasında çeşitli destekler veriliyor. Bununla birlikte alınan yeni bir karar sonrasında desteklere süt yardım ücreti de eklendi. Bebeği olan ailelere daha önceki dönemlerde bez ve mama desteği de veriliyor. Yeni alınan kararlar sonrasında uygulamaya alınan destekler arasında bu desteğin oldukça büyük olduğu ifade ediliyor.

Doğum ve Süt Yardımlarına Zam Geldi!

Ailelere bebek oldukta sonra devlet tarafından çeşitli destekler veriliyordu. Bu destekler 2015 yılından bu yana eksiksiz olarak veriliyor. Yapılan son çalışmalar çerçevesinde ise bu destelerin 600 liraya kadar çıkarıldığı belirlendi. Doğum yardımı ilk doğan çocuk için 300 lira olarak belirlenmişken, ikinci doğan çocuk için bu rakam 400 lira oldu. Üçüncü ve sonraki çocuklar için bu rakam 600 lira olarak belirlendi.

Aile Yardımlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

Destekler belirli şartları karşılayan vatandaşlara verilmektedir. Bununla birlikte herkesin yardımlardan sürekli olarak yararlanamayacaklarının da bilinmesi gerekmektedir. Doğum yardımlarından yararlanabilmek için doğum sürecinin sağlıklı olarak gerçekleşmesi ve doğan çocuğun da sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi gerekmektedir. Doğum yardımlarından yararlanmak için anne ve babanın mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Bunun dışına mavi karta sahip olması da bir seçenek olarak ifade edilebilir. Çocuk için ödenen bez ve mama yardımı içinde ev hanesi içerisinde kişi başı düşen gelirin 701 liradan az olması gerekmektedir. Bu rakamın fazla olması halinde yardımdan sorunsuz bir şekilde yararlanılması pek mümkün değildir.

Yardım Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

Mama ve bez yardımından faydalanmak isteyen ailelerin gerekli şartları taşıdıklarından emin olmaları gerekmektedir. Şartların tamamlanması halinde başvuru sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Başvuruların Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il hizmet müdürlüklerine ya da Sosya Güvenlik Vakıflarına yapılması gerekmektedir. Başvurunun yapılması halinde başvuru süreci değerlendirmeye alınacaktır. Böylece bu yardımlar 40 günlük süreç içerisinde kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.