Milyonlarca Asgari Ücretliyi Yakından İlgilendiriyor..! Asgari Ücrete Beklenen Bomba Zam Gelişmesi

Milyonlarca Asgari Ücretliyi Yakından İlgilendiriyor..! Asgari Ücrete Beklenen Bomba Zam Gelişmesi

Asgari ücret 2022'de yüzde 22,63 oranında yükseleceği öngörülürse brüt ücretin 4.385 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.460 lirayı geçeceği tahmin edilebilir. Peki 2022 Asgari Ücret ve AGİ dahil ne kadar olacak?

Merkez Bankası 2021 yılı Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi 17,63 olarak tahmin edildi. 2022 senesinde da asgari ücretin son yılların ortalamasındaki gibi enflasyonun yüzde 5 üstünde bir refah payı ile beraber belirleneceği hesaplanırsa artışın yüzde 22,63 olacağı tahmin edilebilir. Asgari ücret 2022'nin yukarıdaki hesapta olduğun gibi yüzde 22,63 oranında yükseleceği öngörülürse brüt ücretin 4.385 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.460 lirayı geçeceği tahmin edilebilir.

2022 ASGARİ ÜCRET NE OLACAK?

2022 asgari ücret konusunda yeni haber bekleniyor, milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor. Çalışan kişiler ne kadar alacağını hesaplarken işveren kişilerde cebinden çıkacak tutarı merak ediyor. Bu noktada denge bulunmalı ve milyonlarca kişinin asgari ücret konusunda merak ediliyor. Ekonomi servisinin verdiği bilgilere göre çalışanların yüzleri gülecek.

2022 senesi ile birlikte yüzde 21,56 zam yapılması beklenmektedir. Bu noktada net olarak 3418 TL kadar bir rakam olması beklenmektedir. Başkent kulisinden gelen haberlere göre Recep Tayyip Erdoğan belirtilen verilere göre 3500 TL çıkartılması konusunda hedeflendiği söyleniyor. Bazı gazetelerin belirttiği habere göre asgari ücretin 4000 TL olacağı söylenmişti.

Belirtilen 4000 TL rakam ile beraber işveren kişilerin kanı çekildi ve hiçbir işveren kişiler 4000 TL maaş ile 6000 TL brüt ücreti veremez. Bu sebeple işsizlik patlayabilir ve bir çok kişi işsiz kalabilir. Bununla birlikte kayıt dışı istihdam gündeme gelebilir ve istenmeyen durumlar gündeme gelebilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu konusunda 2022 senesinin asgari ücreti büyük bir sürpriz olmadan 3500 TL olması beklenmektedir. Asgari ücretin belirlenmesi konusunda önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yeni yılın asgari ücreti belli olacak. Bu miktar ile birlikte milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.