Morgan Stanley’den sabit faiz öngörüsü

Morgan Stanley’den sabit faiz öngörüsü

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına ilişkin değerlendirme yayınladı.

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına ilişkin değerlendirme yayınladı. Kurum raporunda Merkez Bankası’nın politika faizi ve efektif fonlama oranını aynı hizaya getirerek piyasa beklentilerini karşıladığı belirtildi.

Faiz artışıyla ağırlıklı ortalama fonlama maliyetiyle bir hafta vadeli repo ihalelerinin faizi arasındaki fark neredeyse kapandı.

Bankanın enflasyonu kontrol etmek için para politikasını sıkı tutacağı yönünde güçlü bir mesaj verdiği belirtilen raporda faizlerin bu yıl ve gelecek yıl sabit kalması bekleniyor.

Ayrıca, enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda daha fazla faiz artırımı ihtimali de göz önüne alınıyor.

Bankanın efektif fonlama faizinin çarşamba günü itibarıyla hâlihazırda yüzde 14.80 seviyesinde olmasından dolayı sadece sınırlı bir ek sıkılaştırma yaptığı belirtilen raporda, buna karşın daha geleneksel bir politika çerçevesine doğru adım atılması ve şahin bir sözlü yönlendirmede bulunulmasının asıl önemli unsur olduğuna dikkat çekildi.

Dolar 7 TL’ye kadar çekilebilir

Dolar/TL kurunda 2020 yılsonuna doğru 7 seviyesine kadar çekilme olabileceğini savundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.