SPK Youtube'den Hisse pazarlayan Uğur Ünver'e ceza verdi..!

SPK Youtube'den Hisse pazarlayan Uğur Ünver'e ceza verdi..!

SPK, Reysaş Taşımacılık pay işlemleriyle ilgili Uğur Ünver'e YouTube kanalı üzerinden RYSAS payına ilişkin olarak takipçilerine alım veya tut tavsiyesi verdikten hemen sonra hisselerini satması nedeniyle idari para cezası verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş. (RYSAS) pay piyasasında 28.10.2019-11.02.2020 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 1 kişiye idari para cezası verdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Uğur Ünver'e "Ugur Unver #unverdoktrini” kullanıcı adlı YouTube kanalı üzerinden RYSAS  payına ilişkin olarak takipçilerine alım veya tut tavsiyesi verdikten  hemen sonra mülkiyetinde bulunan RYSAS paylarını satması nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 6 ncı maddesinin dördüncü  fıkrası 958.581 TL idari para cezası verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.