SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! 4500 TL ödeme fırsatı sunulacak! Emeklilere özel avans kredi nedir?

SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! 4500 TL ödeme fırsatı sunulacak! Emeklilere özel avans kredi nedir?

Emeklilerin yaşamış oldukları maddi sıkıntıların çözümü için bankalar harekete geçtiler. Bu süreçte SSK, SGK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerinin yüzünü güldürecek avans kredi müjdesi heyecan yarattı! Avans kredi nasıl alınır? Hangi bankalar avans kredi verir?

Türkiye'de milyonlarca emekli kendilerine yapılacak olan ödemeleri büyük bir heyecanla takip etmeye devam ediyorlar. Yıllar boyunca emekliler maddi açıdan büyük bir sıkıntı yaşadıklarını, ekonomik süreçte desteklenmek istediklerini belirttiler. Bu sebeple devlet tarafından emekliler için yapılacak olan her çalışma büyük bir heyecan içerisinde takip edildi. Özellikle emekli maaşı düşük olan kişi ve ailelerin geçim sıkıntıları, enflasyon zamları, döviz kuru ve arka arkaya gelen zamlar nedeniyle olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Emekliler Derneği bu süreçte emeklilerin yaşamış oldukları sorunları rasyonel bir şekilde gündeme getirmeye devam ediyorlar. Günümüzde en düşük emekli maaşı 1500 TL olarak açıklandı. Daha az miktarları gören emekliler pandemi sürecinde almış oldukları zamlar sonrasında 1500 liraya çıkmış oldular. Ancak bu rakamlar günümüz şartlarında pek çok kişinin geçimini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Emeklilere Avans Kredi Müjdesi Verildi!

Emeklilerin maddi açıdan desteklenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. En düşük emekli maaşını alan kişilerinde yararlanabilecek avans kredi müjdesi, nakite ihtiyaç duyan, acil para bulması gereken emekileri oldukça heyecanlandırdı. Emeklilere sunulan bu avantajlı paket içerisinde en fazla dikkat çeken uygulama ise ödeme kısmı oldu. Ödemeler 12 ay ya da 36 ay vadeli olmak üzere yapılıyor. Vadeye bölündüğü zaman ödemelerin emeklileri zorlamayacağı düşünülüyor. Ancak bu süreç içerisinde 12 aydan daha kısa sürede bir ödeme planı çıkarılmak istenirse sorunlar yaşanabilir.

4500 TL avans kredi 36 ay vadeye bölündüğünde aylık 125 liralık ödemeler yapılabilir. Ancak 12 aylık bir ödeme planında bu rakam 375 lira olacaktır.

4500 TL Avans Kredi Ödeme Planı!

Emekli maaşı üzerinden avans almak isteyen emekliler öncelikli olarak bankaya başvuruda bulunmak zorundalar. Bu süreçte;

  • 12 ay ya da 36 ay vadeli ödeme seçenekleri bulunuyor.
  • Ödeme yapmakta zorluk çekenler için erteleme süreci bulunuyor. Bu süreç 12 aya kadar uzatılabilir.
  • Taksit aralarında ekonomik yönden zorluk yaşanması halinde duraklatma hakkı da bulunmaktadır.

Emeklilere Avans Kredi Veren Bankalar!

Şu aşamada emeklilere avans kredi veren bankalar sadece kamu bankaları olarak açıklanmıştı. Ancak sonrasında özel bankalarda emeklileri kaybetmek istemedikleri için harekete geçtiler. Emekliler bu süreçte diledikleri bankadan başvuru yapabilecekler. Ancak emekli maaşının alındığı bankanın olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Çekilen kredi ödemeleri 12 ay ya da 36 ay vadeli aralıklarla sorunsuz bir şekilde ödenebilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.