TCMB, TÜİK, TİSK, Türk İş'ten asgari ücret zammı teklifleri geldi! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

TCMB, TÜİK, TİSK, Türk İş'ten asgari ücret zammı teklifleri geldi! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Yıl sonuna gelmişken bu süreçte asgari ücret zamları da merak konusu haline geldi. Bunun üzeine TCMB, TÜİK, TİSK ve Türk İş asgari ücret tekliflerini açıklamaya başladı. 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücret zamları en çok tartışılan ve merak edilen konulardan birisi haline geldi. Asgari ücrete yılda bir kez yıl sonunda yapılan zam nedeniyle bu yıl zam oranları konusunda beklentilerin yüksek olduğu ifade edildi. Pandeminin neden olduğu ekonomik daralma, enflasyon oranları ve arka arkaya gelen zamlar bu süreçte endişeye neden olmaya devam ediyor.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan gelecek olan asgari ücret zammını heyecanla beklemeye başladılar. Bu konuda yapılacak olan toplantının içeriği de merak ediliyor. Henüz zam oranları konusunda kesinleşmiş bir açıklama bulunmamakla birlikte ek ödeme yapılıp yapılmayacağı da sorgulanıyor. Ek ödeme yapılması halinde asgari ücretlinin cebine 397 lira fazladan paranın gireceği belirtildi.

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından asgari ücret zammı daha fazla konuşulmaya ve bu konuda tahminler daha fazla gündeme gelmeye başladı.

2021 Asgari Ücret Zammı Hakkında Açıklama Yapıldı mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan gelecek olan zam açıklamasını bekliyorlar. Tam olarak zamların Aralık ayı içerisinde netlik göstermesi bekleniyor. Daha önceki yıllarda da Aralık ayında asgari ücret zammı belli olmuştu. Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda sendikalarında fikrinin alınması ve toplantıda ortak bir kararın verilmesi bekleniyor.

2021 Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan açıklamalar sonrasında toplantıya TCMB, TİSK, TÜİK, Türk İş aracılığı ile sürecin yönetilmesi bekleniyor. Görüşmelere bu süreçte başlandı ve Aralık ayının sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Asgari ücret zammının yanı sıra 397 liralık ek ödemenin yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor.

2020 Yılında Ne Kadar AGİ Ödeniyor?

  • Bekar ve asgari ücretli çalışanlar bu süreçte 220 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli ve çalışmayan eşi olanlar için bu rakam 264 lira olarak açıklanıyor.
  • Evli, eşi çalışmayan ve bir çocuklu kişiler için bu ücret 297 lira oldu.
  • Evli, eşi çalışmayan ve iki çocuklu olan kişiler 330 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışmayan ve 3 çocuklu olan vatandaşlar ise 375 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli ve eşi çalışan kişiler 220 lira AGİ ödemesi alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışan ve 1 çocuklu kişiler için AGİ ücreti 253 lira oldu.
  • Evli, eşi çalışan ve 2 çocuklu kişiler 286 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışan ve 3 çocuklu kişiler için ücret 330 lira olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.