THY duyurdu! Deprem bölgesinden tahliye uçuşları 1 Mart'a kadar uzatıldı

THY duyurdu! Deprem bölgesinden tahliye uçuşları 1 Mart'a kadar uzatıldı

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgeden tahliye uçuşları düzenleyen Türk Hava Yolları (THY), bu tahliye uçuşlarının 1 Mart'ta kadar ücretsiz olarak devam edeceğini açıkladı. THY, depremin ilk gününden bu yana düzenlediği tahliye uçuşlarıyla 265 bin 754 vatandaşı taşıdı.

Türk Hava Yolları, deprem bölgesindeki yolcuların tahliyesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarının 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edeceği bildirildi.

Ayrıca, tahliye sürecini kolaylaştırmak için yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmesi gerektiği belirtildi. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verileceği ve boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcuların da kabul edileceği ifade edildi.

Depremin ilk gününden bu yana bölgeye yaptığı uçuşlarla arama-kurtarma ekiplerini taşıyan THY, düzenlediği tahliye uçuşlarıyla 265 bin 754 vatandaşı taşıdı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.