Yeni ekonomi programı açıklanıyor! Berat Albayrak tarafından açıklanacak ekonomi programında neler var?

Yeni ekonomi programı açıklanıyor! Berat Albayrak tarafından açıklanacak ekonomi programında neler var?

Salı günü tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir açıklama yapılacak. Berat Albayrak tarafından Yeni Ekonomi Programı açıklanacak. Yeni programın detaylarında neler var?

Uzun süredir tartışılan yeni ekonomi programı hakkında gelişmeler arka arkaya gelmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 2021 yılı ile 2023 yılları arasını kapsayan ekonomi programının düzenlenecek bir toplantı sonrasında Salı günü açıklanması bekleniyor.

Yeni ekonomi programı açıklanmadan finans kulislerinde çeşitli tartışmalar arka arkaya gelmeye başladı. Uzmanlar bu süreçte değerlendirmelerine devam ediyorlar.

Ekonomi programının açıklanması için seçilen tarihin aslında süreç açısından son derece riskli olduğu da belirtildi. Bu konuda Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim aslında dünya siyasetini yakından etkilerken, açıklanacak bir ekonomi programının ise gerilime neden olabileceği yönünde de yorumlandı.

Berat Albayrak Yeni Açıklamasıyla Merak Uyandıracak!

Yeni ekonomi programının bu süreçte düzenlenecek ve aslında tüm dünya için takip edilebilir olan basın toplantısının ardından açıklanmış olacak.

Programın detaylarına bakıldığı zaman ilk etapta kur ataklarının dengelenmesi ve sonrasında da yeni programla birlikte pandemi sonrası ortaya çıkan sürecin dengelenmesi bekleniyor.

Açıklamanın Kritik Sonuçları Ortaya Çıkabilir!

Ekonomi yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmelerin ortak sonucu ise özellikle Yeni Ekonomi Programı'nın açıklanmış olduğu tarihin bir anlamda kritik bir sürece denk geldiği yönünde belirtildi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan ve giderek büyüyen gerilimin bundan sonraki süreçte ekonomi açıklamasıyla birlikte daha fazla büyüyebileceği konusunda endişeler gündeme geldi.

Yeni Ekonomi Programı Güçlü Büyümeyi Hedefliyor!

Yeni ekonomi programı Slı günü saat 11:00'da açıklanacak. Berat Albayrak tarafından yapılacak açıklama sonrasında önümüzdeki üç yıllık süreç için bir yol haritası çizilmesi bekleniyor. Özellikle geleceğe dair istihdam sağlama, büyüme, cari açık dengesi gibi temeller üzerinde durulacak.

Programın detayları hakkında ipucu verildiği zaman teknolojiye uygun, enflasyon oluşturmayan bir büyüme sürecinden söz ediliyor. Programın daha sağlam temeller üzerine oturtulması için yapılan bütçe çalışmalarına da bir hız verildi. Sektörün Salı günü yapılacak olan ekonomi toplantısına kilitlendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.