3600 Ek gösterge, Polis, Sağlık ve Din Görevlileri, EYT'liler hayal kırıklığına uğradı!

3600 Ek gösterge, Polis, Sağlık ve Din Görevlileri, EYT'liler hayal kırıklığına uğradı!

Başkanlık sisteminin gelmesi ile en çok hayal kırıklığı yaşayanlar arasında Polis, Sağlık ve din görevlilerinin 3600 ek göstergesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT’liler başta geliyor. Sözcü gazetesi yazarları, Nuray Tarhan ve Deniz Ayhan’ın ortak kaleme aldığı yazının önemli detayları şöyle;

Türkiye2018 yılında başkanlık sistemine geçti ancak seçim öncesi verilen çok sayıdaki vaat yerine getirilmedi. 3600 ek göstergenin yanı sıra emeklilikte yaşa takılanlar da (EYT'liler) hayal kırıklığına uğradı. Verilen vaatlerden bazıları şöyle:

3600 ek gösterge ve EYT vaadi hayal oldu

Kamu bankalarına ve KİT'lere yapılan atamalar liyakat yerine iktidara yakınlık ilkesine göre hareket edildiğini gösterdi. Eski bakanlar yönetim kurulu üyesi, eski milletvekilleri büyükelçi ve rektör oldu.

■Billboardlara “Yerli uçağımız göklerde” yazılı afiş asıldı. 2015 seçimlerinde ise dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yanında “Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” afişleri asıldı. Yerli uçak havalanamadı.

■Yap-işlet-devret modeliyle yapılan havalimanı, köprü ve hastanelerin maliyeti ve garantileri kamuoyundan gizlendi. Türkiye Varlık Fonu'nun denetimi yapılmadı. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün yayımladığı Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre Türkiye, 180 ülke arasında 91. sırada.

■Vaatler arasında polis, sağlık personeli ve din görevlilerine 3600 ek gösterge yer alıyordu. Ancak muhalefetin ısrarlarına rağmen bu söz de yerine getirilmedi.

Gerçekleşen bazı vaatler de var

Erdoğan seçim öncesinde Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin de planlanmasına başlanacağını açıklamıştı. Çanakkale Köprüsü tamamlanmak üzere, diğer projelerin hazırlıkları başladı. Erdoğan, en önemli vaatlerinden biri olarak Olağanüstü Hal'in (OHAL) sonlandıracağını açıklamıştı, bu 19 Temmuz 2018'de gerçekleştirildi. Erdoğan'ın bedelli askerlik sözü yerine getirildi. Hayvan Hakları Yasası da yasalaştı.

Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.