AKP'de deprem! Ahmet Eşref Fakıbaba partiden ve milletvekilliğinden istifa etti

AKP'de deprem! Ahmet Eşref Fakıbaba partiden ve milletvekilliğinden istifa etti

Eski Tarım Bakanı, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti. Fakıbaba partisine ve belediyelere son dönemde eleştirilerde bulunuyordu.

Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

*2003’te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

*Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

*Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.

ÇELEBİ'YE GÖNDERME!

Fakıbaba istifasında kullandığı ifadelerle CHP'den İzmir Milletvekili seçilip sonra Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak da AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye göndermede bulundu.

RTÜK ÜYELİĞİ İYİ PARTİ'YE GEÇER

Çelebi'nin AKP'ye geçmesi ile yeni seçilecek RTÜK üye kontejanı İYİ Parti'den AKP'ye geçmişti. Fakıbaba'nın istifa ile RTÜK üyeliği tekrar İYİ Parti'ye geçti. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, "Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK Üyeliği İyi Parti’ye geçer." dedi.

AKP'den istifa eden Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği ve çarşamba günkü grup toplantısında da rozetinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından takılacağı öğrenildi.

AKP içerisinde büyük bir huzursuzluk olduğu ve istifaların devam edeceği belirtildi. Önümüzdeki hafta AKP içerisinden yeni istifaların gelebileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.