Asgari Ücretle Çalışanlar Dikkat: 2021 Yılı Maaşları Ne Kadar Olacak? 3 Bin TL Asgari Ücret Müjdesi! İşte Bakanlıktan Gelen Açıklamalar ve Tüm Detaylar…

Asgari Ücretle Çalışanlar Dikkat: 2021 Yılı Maaşları Ne Kadar Olacak? 3 Bin TL Asgari Ücret Müjdesi! İşte Bakanlıktan Gelen Açıklamalar ve Tüm Detaylar…

Yeni yıl için en çok merak edilen konulardan bir tanesi de asgari ücretlerin ne kadar olacağına dair. Henüz net bir açıklama yapılmasa da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 2021 yılı asgari ücret miktarı hesaplanıyor. 3 bin TL civarında olması beklenen asgari ücretle ilgili görüşmeler 4 Aralık 2020 itibariyle başlayacak.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi, 2021 yılındaki zam oranlarını merak ediyor. 2020 yılı asgari ücret miktarı brüt olarak 2 bin 943, net olarak ise 2 bin 324 TL. Bu yıl için yapılan yüzde 12 oranındaki enflasyon tahminine göre asgari ücretlere zam yapılırsa, brüt olarak 3 bin 300, net olarak ise 2 bin 600 TL olması bekleniyor. Asgari ücretle çalışanların haricinde birçok hesaplama da bu miktara göre yapıldığı için tüm vatandaşlar asgari ücretle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

2020 Enflasyon Oranına Refah Payı Eklenecek Mi?

Asgari ücretin belirlenmesinde en büyük etken enflasyon oranı. Bu durumda 2020 yılı enflasyon oranının net olarak belirlenmesi gerekiyor. 2020 yılının enflasyon oranı hesaplanırken refah payının da eklenmesi planlanıyor. Yüzde 3 olan refah payı ile enflasyon oranı daha da yükselecek ve asgari ücrete yapılacak zam miktarı da o oranda artış gösterecek.

Asgari Ücret 3 Bin TL Olabilir

Refah payına dair üç ihtimal bulunuyor. Yüzde 3 refah payının eklenmesi halinde, brüt asgari ücret 3 bin 390 TL olurken, net olarak ise 2 bin 680 TL olarak hesaplanıyor. Yüzde 3 yerine yüzde 4 oranında refah payı uygulanırsa da brüt olarak 3 bin 420 TL olurken, net olarak 2 bin 700 TL olması bekleniyor. Son ihtimal de refah payı yüzde 5 olarak uyguladığı takdirde brüt asgari ücret 3 bin 560 TL olurken, net olarak ise 3 bin TL oluyor. 

4 Aralık 2020’de Görüşmeler Başlıyor

Asgari ücret görüşmeleri 4 Aralık itibariyle başlıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan DİSK Başkanı, hükümetin pandemi dönemindeki politikalarını eleştirerek verilen teşviklere ve vergi indirimlerine değindi. Öncelikli olarak işçi ve emekçilerin haklarının gözetilmesi gerektiğini belirten DİSK Başkanı, salgınla mücadelede akıl ve bilimi esas alan devlet vurgusu yaptı. Ayrıca devletin öncelikle sosyal görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. DİSK başkanın yapmış olduğu açıklamalara göre, 4 Aralık’ta başlayacak asgari ücret görüşmelerinin gergin geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.