2021 Black Friday ne zaman başlıyor? Efsane Cuma indirimleri Kasım da yeniden olacak mı 2021?

2021 Black Friday ne zaman başlıyor? Efsane Cuma indirimleri Kasım da yeniden olacak mı 2021?

Black Friday bir diğer adı ile Efsane Cuma indirimleri hakkında araştırma yapılmaya devam ediyor. Çoğu vatandaş Esfane Cuma nedir diye araştırırken bilenler ise indirim günlerinin ne zaman geleceğini araştırıyor.

Black Friday bir diğer adı ile Efsane Cuma indirimleri hakkında araştırma yapılmaya devam ediyor. Çoğu vatandaş Esfane Cuma nedir diye araştırırken bilenler ise indirim günlerinin ne zaman geleceğini araştırıyor. Her yıl Kasım ayında başlayan efsane indirim günleri yeniden dört gözle bekleniyor. Bir ABD geleneği olarak bilinen Black Friday e-ticaretin yaygın hale gelmesiyle beraber her yıl ülkemizde de büyük indirim fırsatları sunuyor. Peki, indirim günleri ne zaman başlıyor? Black Friday günleri ne demektir? Nerelerde indirimler olacak? Merak ettiğiniz tüm bu soruların ayrıntılı yanıtlarını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

Black Friday nedir ve ne zaman başladı?

Black Friday ne demek sorusunun yanıtı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Genel olacak bakacak olursak Efsane Cuma Amerika Birleşik Devletleri menşeilidir. ABD’de şükran gününden gelen sonraki ilk Cuma gününe denk geliyor. Ancak resmî tatil günü olarak geçmez. Bunun aksine İngiltere, ABD ve Kanada gibi ülkelerde bugünlerde çok büyük indirimler yapılır. Son 7 yıla bakacak olursak da efsane Cuma günlerinde indirim yapan büyük markaların tümünün kar marjlarının artış gösterdiğini söylemek mümkündür.

Bu önemli indirim günü ilk olarak 1961 yılında gazetelerde ‘’Black Friday’’ olarak gösterilmiştir. Hala geçerliliğini koruyan bu özel günde tüm mağazalar sabah saat 4 ile 5 arasında açılarak 24 saat boyunca açık kalır. İndirimler dolayısı ile yoğun bir trafik oluşurken aynı zamanda indirim yapılan mağazalarda izdihamlar yaşandığı da görülmüştür. Peki, Türkiye’de Efsane Cuma indirimleri ne zaman başlıyor? Hangi markalar ve mağazalar bu indirimi uyguluyor?

Türkiye’de Black Friday ne zaman başlayacak?

Kasım ayına girmemiz ile beraber indirim tutkunları Black Friday’ın ne zaman başlayacağını merak edip araştırmaya başladı. Her ne kadar ABD temelli bir gün olarak anılsa da ülkemizde de pek çok e-ticaret mağazasının bu indirimleri sunduğunu görüyoruz.  Başta Trendyol olmak üzere benzeri e-ticaret adreslerinde indirim günlerinden önce mutlaka büyük reklamlar yapılıyor. Giyim, teknoloji, elektronik ve tüm ihtiyaçlarınız için ürünlerde bu yıl indirimlerin Black Friday kapsamında 27 Kasım tarihine denk geldiğini söylemek mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.