Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısı sonrası Türkiye'den ilk açıklama... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır" ifadelerini kullandı.

Sabah 06.00 sıralarında Ermenistan ordusu, Azerbaycan’a saldırdı, sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullandı:

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan'ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye'nin tam desteğine sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.