E-devlet kapısı araç muayene tarihi öğrenme…! Araç muayene tarihleri nasıl öğrenilir?

E-devlet kapısı araç muayene tarihi öğrenme…! Araç muayene tarihleri nasıl öğrenilir?

Biz de sizler için araç muayene işlemlerine ilişkin en güncel bilgileri hazırladık. Araç muayeneleri nereden yapılır? Tarihler nereden öğrenilir? E-devlet üzerinden öğrenme gibi merak ettiğiniz soruların tüm yanıtları sizlerle…

Bildiğiniz üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaşanan büyük koronavirüs etkisinden kaynaklı araç muayene sürelerini uzattığını duyurmuştu. Bunun üzerine süresi geçen motorlu araç sahipleri araçlarını ne zaman muayene ettirebileceklerini araştırıyor. Bunun yanı sıra araç muayene işlemlerinin nasıl olduğunu bilmeyen araç sahipleri de başvuru ve tarih öğrenme kanallarını araştırmaya devam ediyor. Biz de sizler için araç muayene işlemlerine ilişkin en güncel bilgileri hazırladık. Araç muayeneleri nereden yapılır? Tarihler nereden öğrenilir? E-devlet üzerinden öğrenme gibi merak ettiğiniz soruların tüm yanıtları sizlerle…

Araç muayene süresi öğrenme

Yaşanan koronavirüsle beraber her şey değişti. Koruma ve korunma kapsamında araç muayene tarihlerine ilişkin de salgından kaynaklı düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemeden sonra araç muayene süresi dolan kişilerin yeniden yığılma yapmaması adına da düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme sonucunda tüm araç sahipleri 30 Eylül tarihine kadar gerekli işlemlerini tamamlamalıydı. Bu süreye yetişemeyen vatandaşlar sürenin yeniden uzatılıp uzatılmadığını merak ederken beklenen haber geldi. Bu süre dışında ek süre verilmeyeceği ifade edildi.

Araç muayene süresinin ne kadar geçerli olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar ise bu işlemi e-devlet kapısı üzerinden kolayca yapabilir. Aracı sıfır olan araç sahipleri tescil belgesi üzerinde yer alan ilk muayene geçerlilik süresi tarihi ile kontrol edebilir.

TÜVTÜRK güncel araç muayene süreleri

TÜVTÜRK’te yer alan bilgilere göre güncel araç muayene süreleri ise şu şekildedir;

Hususi araçlar için;

  • Yolcu nakil amacı ile kullanılan ve sürücüsü dahil en fazla 9 oturma alanı bulunan araçlar için ilk 3. Yılın sonunda ve sonrasında ise 2 yılda bir olarak güncellenmiştir.
  • Yolcu nakil amacı ile kullanılan ve sürücüsü 9 oturma alanından fazlası bulunan araçlar için ilk yıl sonunda ve devamında ise yılda bir olarak güncellenmiştir.

Ticari araçlar için;

  • Tüm ticari araçlar için aracın yaşına bakılmaması koşulu ile ilk bir yıl sonunda ve her yıl düzenli olarak güncellenmiştir.

Resmi araçlar için

  • Resmi tüm otomobiller için ilk 3 yaşın sonunda ve devamında ise her 2 yılda bir olarak güncellenmiştir.
  • Diğer tüm resmi araçlar için ise yine ilk 1 yıl sonunda ve devamında ise her yıl olmak üzere güncellenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.