E-devlet kapısı girişlerine yüzde 50 zam geldi! İşte güncel e-devlet mobil imza giriş fiyatları

E-devlet kapısı girişlerine yüzde 50 zam geldi! İşte güncel e-devlet mobil imza giriş fiyatları

E devlet giriş, e devlet şifre alma ve diğer şifre işlemleri, mobil imza, e-imza, internet bankacılığı ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş E devlet vatandaşlık portalına tüm giriş işlemlerini tek haber de topladık..!

E devlet giriş kimlik doğrulama sistemi, Türk vatandaşlarına devletin aslen sunduğu hizmetlerin elektronik ortamda da sunulması için kurulmuş olan e devlet sistemi, bu işlemleri daha zahmetsiz, etkili, güvenilir ve hızlı gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen tüm vatandaşların, karşılaması gereken öncelikli ve tek şart ise vatandaşlık kanıtlamasıdır ve sisteme giriş yaparken, sadece bu doğrulama karşılığında size verilecek bilgiler ile sisteme giriş yapılabilir. E devlet giriş işlemlerinde e Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ve internet bankacılığı seçeneklerinden tercih ettiğiniz herhangi birini kullanarak sisteme giriş yapabilmeniz mümkündür.

E devlet giriş Şifre Alma

E devlet giriş adımında öncelikli yapmanız gereken, işlem bir şifre edinmektir. Bu işlem için size en yakın PTT Merkez Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Adınıza yapacağınız bu işlemde, T.C. Kimlik Belgenizi ibraz ederek, şifre talebinde bulunabilirsiniz. Eğer yurt dışında ikamet eden bir Türk vatandaşıysanız elçilik ve konsolosluklardan da e devlet şifrenizi temin edebilirsiniz.

E devlet sisteminin vatandaşlar için sunduğu hizmetler, yüksek güvenlik şartlarını sağlama zorunluluğu kılar. Bu nedenle adınıza kimsenin şifre talebinde bulunamayacağı gibi, sizde kimsenin adına şifre talebinde bulunamazsınız.

e-devlete-giris-nasil-yapilir.jpg

E devlet giriş Şifre Yenileme

Sisteme giriş yaparken kullandığınız şifrenizi unutmanız halinde, sisteme önceden kaydedip doğrulamış olduğunuz cep telefon numaranız veya e posta adresiniz ile şifre değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet şifrenizi unuttuysanız bu linkten ulaşabilirsiniz. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum

E Devlet Şifresi ile E devlet giriş işlemi

Bireysel olarak T.C kimlik numaranızın bulunduğu vatandaşlık belgeniz ile gerçekleştirmiş olduğunuz başvurunuz sonrası temin etmiş olduğunuz e devlet şifresini, bu adımda sisteme giriş yaparken kullanabilirsiniz. E devlet giriş adımında E devlet şifresi ile giriş yapmayı tercih ederseniz, karşınıza çıkan 2 adımlı işlemi gerçekleştirmek için, ilk olarak sizden beklenen bilgileri sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler, T.C Kimlik no ve e Devlet Şifresi dir.

e-devlet-sifresi-nasil-alinir.jpg

1.Belirtilen alanların ilkine vatandaşlık numaranızı girin.

2.Belirtilen alanların ikincisine vatandaşlık doğrulaması yaparak temin etmiş olduğunuz e Devlet şifrenizi girin.

3.Son olarak Giriş Yap butonuna tıklayın.

Bu adımları takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Mobil İmza ile E devlet giriş işlemi

Sisteme giriş yaparken bireysel olarak kullandığınız cep telefonunuz ve kullandığınız hat üzerinde kayıtlı olan mobil imzanız ile kimlik doğrulamanızı yaptıktan sonra da e devlet giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bu giriş seçeneğini tercih ederseniz, karşınıza çıkan 3 adımlı işlemi gerçekleştirmek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

e-devlet-mobil-imza-ile-giris.jpg

  1. Belirtilen alanların ilkine vatandaşlık numaranızı girin (T.C Kimlik no).
  2. Belirtilen alanların ikincisine GSM Numaranızı girin.
  3. Belirtilen alanların üçüncüsünde kullandığınız GSM Operatörü bilginizi tercih edin ve sonrasında devam et seçeneğine tıklayın.
  4. Daha sonrasında eş zamanlı olarak ekranınızda sözleşme beraberinde açılan imza metni özeti ile cep telefonunuzda açılan imza metni özetine eriştikten sonra sözleşmeyi inceleyip, cep telefonunuza gelen onaylama adımını gerçekleştirin.
  5. Son olarak ekranda beliren işleme devam et butonuna tıklayın.

Bu adımları takip ederek mobil imzanız ile sisteme girmiş yapabilirsiniz.

Bu üç operatörden her hangi birini kullanıyorsanız e devlet kapısına giriş yapmanız kolaylaşacaktır. e-Mobil imza için belirli ücret ödenmektedir.

Turkcell e-Mobil imza ücretlendirme

Mobil imza ile işlemlerinizi ıslak imza atıyormuş gibi yapabilir, elektronik ortamlarda kimliğinizi kolayca ispatlayabilirsiniz.

TurkcellStandart Mobil İmzaKamuSM Sertifikalı Mobil İmzaAvukat Paketi Mobil İmza
Faturalı Hatlar10 TL / Ay6 TL / Ay8 TL / Ay
Hazır Kartlar2,5 TL /Hafta1,5 TL /Hafta2 TL /Hafta

 

Türkcell Mobil imza giriş fiyatları eski hali!

e-devlet-giris-mobil-imza-ucretlendirme.jpg

edevlet-turkcell-002.jpg

Türk Telekom mobil imza ücretlendirme

128K mobil imzalı sim kartınız ve belirleyeceğiniz şifreniz ile elektronik ortamda ıslak imzanız ile kanunen eşdeğer sonucu doğuran Elektronik İmza’nızı atmanızı sağlayan servistir. Islak imzaya eşdeğer Türk Telekom Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri kurumlara gitmeden, sıra beklemeden tek şifre ile güven içinde imzalayabilir, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Türk Telekom müşterileri Mobil İmza ile en çok e-Devlet uygulamalarını imzalıyor!

Mobil İmza’nın en çok kullanıldığı uygulamalar;

  • E-Devlet uygulamaları (Adli Sicil Kaydı, dava dosyası sorgulama, araç kaydı sorgulama vs.)
  • Elektronik Kamu Alımları Platformu
  • Kamu İhale Kurumu
  • Bakanlık uygulamaları (UYAP, e-Çevre izini, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu)
  • Banka girişleri

Türk Telekom Mobil imza servisinin ücretlendirilmesi tüm vergiler dahil aylık 4,85 TL dir. Mağazada servis başvurusu esnasında bir sefere mahsus 4 TL işlem ücreti ve 24,50 TL SIM kart ücreti tahsil edilecektir. Servisten sadece Türk Telekom mobil faturalı aboneleri yararlanabilmektedir.​

turkcell-mobil-imza.jpg

Vodafone mobil imza ücretlendirme

Mobil imza ıslak imza ile eş değer hukuki geçerliliği olan SIM kart aracılığıyla elektronik ortamda işlem yapılmasını sağlayan servistir.

Mobil İmza'yı destekleyen bir uygulama üzerinde mobil imzanızı kullanmak istediğinizde;
Cep Telefonunuzun ekranında yapmak istediğiniz işlemin PARMAK İZİ'ni de içeren bir bilgilendirme mesajı belirir. Cep telefounuzda bu ekranın görünebilmesi için ekran kilidiniz açık olmasını tavsiye ederiz.
İşlemi yaptığını uygulama üzerinde de gösterilen PARMAK İZİ'ni kontrol ederek TAMAM'a basınız.
İşlemi tamamlamak için Vodafone Mobil İmza Şifrenizi girerek TAMAM'a basmanız yeterlidir.

  • Faturalı Hatlar için: 5 TL/ Ay
  • Ön Ödemeli Hatlar için : 1,5 TL/ Hafta
  • Belirtilen fiyatlara tüm vergiler dahildir.

Sisteme giriş yaparken elektronik imza ile giriş seçeneğini tercih ederseniz, e-imza sertifikasyon yetkisine sahip kuruluşlara bulunduğunuz başvurunuz sonrasında adınıza iletilen sertifikanız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Akıllı kart olarak tarafınıza iletilen elektronik imzanız ile e devlet giriş işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  1.  Öncelikle ekranda karşınıza çıkan T.C Kimlik no alanına bilgilerinizi girin.
  2. Sonra edineceğiniz işlem kodunu, önceden indirmiş olduğunuz e Devlet e İmza Uygulaması nın ilgili işlem kutucuğuna girin.
  3. Daha sonrasında devam butonuna tıklayıp, sisteme giriş yapacak sertifika tercihinizi yapın.
  4. Sonrasında uygulamada tekrar devam butonuna tıklayın ve seçmiş olduğunuz elektronik imzaya ait olan PIN i ilgili alana girin.
  5. Son olarak İMZALA butonunu tıklayın.

Bu adımları takip ederek elektronik imza ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

T.C. Kimlik Kartı ile E devlet giriş işlemi

Sisteme giriş yaparken T.C. Kimlik Kartı ile giriş seçeneğini tercih ederseniz, e Devlet giriş işlemini başlatmadan önce E Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması nı bilsiyasarınıza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında, e devlet giriş işleminizi gerçekleştirmek için aşağıda bulunan adımları takip edin.

  1. Ekranda görünen ilgili alana T.C. Kimlik no bilginizi yazın.
  2. Devam Et butonuna tıklayın.
  3. Bu aşamada ekranda size özel bir işlem kodu görünecektir.
  4. Bu işlem öncesinde bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz uygulamayı açın ve kullandığınız kart okuyucuya göre ilgili seçimi yapın.
  5. Size özel verilen işlem kodunuzu belirtilen alana girip onaylayın.

Bu adımları eksiksiz takip ederek T.C. Kimlik kartınız ile sisteme sorunsuz giriş yapabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ile E devlet giriş işlemi

Sisteme giriş yaparken İnternet Bankacılığı ile giriş seçeneğini tercih ederseniz, yapmanız gereken işlemleri sırasıyla takip edin.

  1. Öncelikle ekranda beliren banka logolarından, hizmet aldığınız bankaya ait olanını seçin. Bu seçimden sonra bankanızın ana sayfasına yönlendirilirsiniz.
  2. Ardından burada banka giriş işlemleri için kullandığınız bilgiler sizden temin edilmek istenir. Bilgilerinizi ilgili alanlara girin.
  3. Bankanıza ait sisteme giriş yaptıktan sonra, telefonunuzda kullandığınız bankacılık uygulaması nı açın. Bu aşamada ekranda bir mobil onay ekranı belirecektir.
  4. Bildiriyi onayladıktan sonra bilgisayar ekranınızda tekrar bir beyanname çıkar, bu beyannameyi de onaylayın.
  5. Sonra tekrar e devlet giriş sistemine yönlendirilirsiniz ve ekranda Güvenlik Kodu alanı belirir. Bu alana resimde gördüğünüz karakterleri girin.
  6. Son olarak doğrula butonuna tıklayın.

İnternet Bankacılığı ile giriş yapabileceğiniz bankalar

  • Akbank
  • Albaraka
  • Anadolu bank
  • Burgan bank
  • Deniz bank
  • QNB Finansbank
  • Garanti BBVA
  • Halkbank
  • HSBC
  • ING bank
  • KuveytTürk
  • Odeabank
  • TEB bankası
  • Şekerbank
  • Türkiye Finans
  • İş bankası
  • Vakıfbank
  • Vakıf Katılım bankası
  • Yapı Kredi
  • Ziraat bankası
  • Ziraat Katılım bankası

Bu adımları takip ederek internet bankacılığı servisleri sayesinde e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

E-devlet vatandaşlık portalına giriş yapmak için lütfen bu linkten ulaşabilirsiniz. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/e-Devlet-Sifresi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum