Emekli Olmayanlara 2 Bin 135 TL Ödeme Yapılacak! Kimler Yararlanabilir? Nasıl Başvuru Yapılır? İşte Tüm Detaylar…

Emekli Olmayanlara 2 Bin 135 TL Ödeme Yapılacak! Kimler Yararlanabilir? Nasıl Başvuru Yapılır? İşte Tüm Detaylar…

Emekli olmayan vatandaşlara devlet desteği geliyor. Pandemi sürecinden dolayı ekonomik olarak zor koşullarda olan vatandaşlar, emekli olmasalar bile bu ödemeyi alabilecekler. Devletin vermiş olduğu 2 bin 135 TL’lik ödemeyi kimler alabilir? Nereye başvuru yapılacak? Tüm detaylar haberde…

COVID-19 virüsünün sebep olduğu salgın nedeniyle hem dünyada hem de Türkiye’de ekonomik olarak zorlu günler geçiriliyor. Birçok iş sahibi vatandaş kepenk kapatırken, çalışanlar ise bu süreçte işsiz kaldı. Kısıtlamaların ardından rahat bir nefes almaya çalışan vatandaşlar, şimdi ise ikinci dalga ile karşı karşıya. Maddi olarak zor durumda olan vatandaşlar ise destek kampanyalarını araştırarak kendilerine uygun olanları bulmaya çalışıyorlar.

Hem devlet hem de bankalar tarafından maddi olarak zor durumda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için birçok kredi kampanyası sunuluyor. Ancak bunların da geri ödemeleri ve gelir belgesi istenmesi sebebiyle bazı vatandaşlar bu kredilerden yararlanamıyorlar. Korona virüsü sürecinde geçimlerini sağlamaya çalışan vatandaşlar, devlet desteklerini yakından takip ediyor. Birçok sosyal yardım kurumunun yanı sıra bakanlıklar ve onlara bağlı vakıflar aracılığıyla da ihtiyaç sahiplerine destek verilerek bu zorlu süreçte rahat bir nefes almaları sağlanıyor.

2 Bin 135 TL Ödeme Yapılacak

Korona virüsü salgını sürecinde ihtiyaç sahiplerine devletin desteği sürüyor. Kredi kampanyaları ve borç yapılandırmalarının yanı sıra maddi olarak zor durumda olan vatandaşlara devletten ödeme desteği de yapılıyor. Bu kapsamda emekli olmayan vatandaşlar için de destek ödemesi yapılmaya başlanıyor. 65 yaş üzerinde emekliliği olmayan vatandaşlar için devlet tarafından ödeme yapılacak. Ayrıca engelli ve ihtiyaç sahibi olan ancak emekli olmayan vatandaşlar için de bu ödeme gerçekleştirilecek. 

Emekli olmayan ancak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan bu ödemeler çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısı artarken, devletin destekleri de aynı oranda artıyor. Devlet tarafından emekli olmayan vatandaşlara 2 bin 135 TL’lik ödeme yapılacak. 65 yaşını doldurmuş ancak emekli olamamış vatandaşlar, bu ödemelerden yararlanabilecek. Aylık olarak ödenecek 2 bin 135 TL, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Başvuru Koşulları Neler?

Devletin sunmuş olduğu aylık 2 bin 135 TL’lik ödemeden faydalanabilmek için T.C. vatandaşı olunması gerekiyor. Ayrıca 65 yaşını doldurmuş kişiler de emekli olmadıkları halde bu ödemeden faydalanabiliyorlar. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek başvuru sahibinin kimlik kartı ile başvuru yapmak mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.