Kredi Kartı Kullanan Herkes Dikkat Etmeli! Kimlik Bilgilerinizi Ele Geçiriyorlar! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi!

Kredi Kartı Kullanan Herkes Dikkat Etmeli! Kimlik Bilgilerinizi Ele Geçiriyorlar! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi!

COVID-19 virüsü sebebiyle yaşanan salgın sebebiyle birçok kişi evlere kapanmak zorunda kaldı. Bu durumda da alışverişlerin neredeyse tamamı internet üzerinden gerçekleştirildi. Dolandırıcılar ise kredi kartıyla alışveriş yapan binlerce kişiyi dolandırmak için yeni yöntemler geliştirdi. Son olarak vatandaşların sadakat kartlarına göz diken dolandırıcılar, kartlarda bulunan puanları satıyorlar. Ayrıca kartlar aracılığıyla kimlik bilgilerine de ulaşabiliyorlar.

Pandemiyle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalarla birlikte birçok kişi evlere kapandı. Market alışverişlerine kadar internet üzerinden yapan vatandaşlar, bu süreçte çok daha fazla kredi kartı kullanımı gerçekleştirdi. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar ise yeni yöntemler geliştirerek kredi kartlarına göz dikti.

Kredi kartı kullanımında birçok banka puan vererek bunların başka yerlerde kullanılmasına olanak sağlıyor. Vatandaş ise kredi kartını güvenceye almak için her türlü tedbiri uyguluyor. Ancak bu puanların bulunduğu sadakat kartlarını tehlikede görmediği için o kadar da önemsemiyor. Dolandırıcılar ise tam da bu noktada devreye girerek vatandaşın sadakat kartlarını ve kimlik bilgilerini kullanıyor.

Satılık Sadakat Kart Puanları

Dolandırıcıların yeni yöntemine dair hazırlanan “Satılık Sadakat Puanları – Perakende ve Konaklama Dolandırıcılığı” isimli raporda, sadakat kartlarının dolandırıcı çetesi tarafından nasıl ele geçirildiği anlatılıyor. Dolandırıcıların hedefi yalnızca kartta bulunan puanlar değil. Birçok kişinin kredi kartının yanı sıra kullandığı bu kartlarda kimlik bilgileri gibi birçok bilgi de yer alıyor. Bunları ele geçiren dolandırıcılar ise puanların yanında kimlik hırsızlığına kadar varabilecek eylemler gerçekleştirebiliyorlar.

800 Dolara Satılıyor

Sadakat kartlarında bulunan puanların en sık kullanıldığı yerler konaklama ve tatil gibi alanlar. Banka müşterilerinin birçoğu kredi kartı harcamalarını yaparken bu puanlara dikkat etmiyor. Sonrasında ise puanların biriktiğini fark edince bu alanlardan birinde bu puanları değerlendiriyor. Otel ve tatil gibi yerlerde bu puanları kullanmak oldukça cazip avantajlar sunuyor. Bunlardan yararlanmak isteyenlere ise dolandırıcılar bu puanları 800 dolara kadar varan ücretlerle satabiliyor.

100 Milyardan Fazla Kimlik Bilgisi Dolduruldu

Uzmanlar tarafından yayınlanan rapora göre, pandemi sebebiyle yaşanan kısıtlamalar esnasında dolandırıcılar harekete geçti. Kredi kartlarındaki yoğun hareketliliği fırsat bilen dolandırıcılar, şifre kombinasyonları ve kimlik bilgilerini birleştirerek hesaplara ulaşmaya çalıştı. Hesaplarla bağlantılı olan sadakat kartlara yönelik daha fazla harcama yapılmasını sağlarken, sadakat kart puanlarını da artırdılar. Birçok müşteri ise sadakat kart puanlarının kullanıldığını fark etmedi bile. 

Dolandırıcıların 2018-2020 yılları arasında 100 milyardan fazla kredi kartında kimlik bilgisini doldurduğu tespit edildi. 100 milyarın 63 milyarı ise perakende ve konaklama alanında gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.