Milyonların kafası karıştı..! Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta içi ve hafta sonu erken kapanan mekanlar hangileri?

Milyonların kafası karıştı..! Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta içi ve hafta sonu erken kapanan mekanlar hangileri?

Hafta içi saat 8'den sonra yasak var mı? Hafta içi 20:00'den sonra yasaklar neler 26 Kasım 2020? Birçok insan hafta içi sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlamasının olup olmadığını araştırıyor. Hafta sonu saat 20:00'den sonra sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır. Peki ama sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi 8'den sonra uygulanıyor mu? İşte hafta içi 20:00'den sonraki yasaklar!

Bugün ya da hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı sorusu vatandaşlar tarafından çok sık araştırılıyor. 17 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan birtakım yeni kararları açıklamıştı. 20 Kasım Cuma saat 20:00'den itibaren başlayan koronavirüs tedbirleri kapsamında berber, kuaför, AVM ve marketlerin çalışma saatleri yeniden düzenlenmiş 21 Kasım Cumartesi akşam saat 20:00'de 81 ilde başlayan sokağa çıkma yasağı 22 Kasım sabah 10:00'da sona ermişti. Pazar akşamı yeniden uygulanmaya başlanana ve 20:00'de başlayan sokağa çıkma yasağı Pazartesi sabahı 05:00 itibariyle sona ermişti. Peki ama bu yasaklar hafta içi uygulanıyor mu? İşte hafta içi saat 8'den sonra yasak var mı? sorusunun yanıtı.

Hafta içi saat 8'den sonra yasak var mı?

Hafta içi sokağa çıkma uygulaması yoktur, hafta sonu olan sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi uygulanmamaktadır. Hafta içi sadece 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş ve altı vatandaşlar için kısıtlamalar mevcuttur. Yasaklar sadece hafta sonu günleri akşam saat 20:00 sabah 10:00 saatleri arasında ve 20:00- 05:00 saatleri arasında uygulanıyor.

Hangi mekanlar erken kapanıyor?

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.

Tekel büfeler ve alkol satan mekanlar hafta içi saat 20:00'a kadar açık kalacak ve daha sonra kapanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.