Son Dakika! 4D’li Taşeron İşçilere Müjdeli Haber Geldi! Yüzde 17,5 Zam…

Son Dakika! 4D’li Taşeron İşçilere Müjdeli Haber Geldi! Yüzde 17,5 Zam…

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte bütün ilgi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. 4D’li işçiye yapılacak zammın ne kadar olacağı büyük bir merak konusu. Kasım ayının ortalarında kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarının düşük olduğu konusu gündemdeydi. Peki 4D’li taşeron işçi ne kadar maaş alacak? Zam ne kadar olacak?

Yüzde 17,5 Oranında Zam Gelebilir!

Düşük maaş aldıkları düşünülen ve bu zamana kadar yalnızca %4 oranında bir maaş zammı yapılan taşeron işçilerin maaşlarını asgari ücrete dengeleme söz konusu. 2020 TİS sayesinde maaşlara %10, %12, %15 ve %17,5 oranında zam uygulamaları bekleniyor.

Zam oranlarının bu şekilde öngörülmesinin en önemli nedeni 2020’de asgari ücrete yapılan %15 oranında bir zam olması. Eğer bu oran enflasyon rakamının üzerinde olursa, bu oranın kabul edilmesi halinde işçilerin rahat bir nefes alması sağlanmış olacak.

Yüzdelik Dilim Düzenlemesi 

Kamuda çalışıyor olan taşeron işçilerin bir beklentisi de yüzdelik dilim ve ek zam. Eğer Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda bir adım atarsa maaş oranları yeniden belirlenecek. Buna göre işçilerin kadroya alınmadan önceki maaşları önem kazanacak. O dönemki maaşların asgari ücrete orana mevcut asgari ücret oranına göre belirlenecek ve ödemeler ona göre yapılacak.

Alım Güçleri Azaldı!

Kamuda çalışan taşeron işçilerin bugüne kadar aldıkları zam oranı %4 oldu. Enflasyon oranının yüzde 10 bandının üzerinde olduğu bu zorlu dönemde işçilerin maaşlarının alım güçleri çokça azaldı. Belirtilen açıklamalara göre taşeron işçilerin yaptığı sözleşmeye göre yüzde 17,5 oranında bir zam talebi var ve fakat yine öngörülene göre yüzde 15 oranında bir zam yapılması muhtemel olacak.

İşçilerin genel talebi bu düzenlemenin tüm taşeron işçi topluluğu için yapılması. Konunun 2020 TİS görüşmelerinde masaya yatırılması ilgiyle bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.