Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) İhtiyaç Sahiplerine 1.474,07 TL Muhtaç Aylığı Verilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) İhtiyaç Sahiplerine 1.474,07 TL Muhtaç Aylığı Verilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden maddi yardım! Her ay düzenli olarak ödenecek yardımın şartları nelerdir? Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) muhtaç aylığı nedir? Kaç para ödeniyor? Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar desteklenmeye devam ediyor. İşte uygulama şartları ve detayları…

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden 1.474,07 TL Yardım

Vakıflar Genel Müdürlüğü, tüm başvuru sahipleri ve şartları yerine getirenler için yeni bir destek modeli oluşturdu. Aylık 1.474,07 TL'lik ihtiyaç sahiplerine yapılacak ödemenin şartları ve başvuru sahipleri hakkında gerekli bilgiler son dakika haberimizde yer almaktadır.

Yardım Şartları

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır. 

  • Sosyal güvencesi olmaması,
  • Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
  • Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
  • Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 1.474,07 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler. 2021 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1.474,07 TL ödenmektedir.

Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, aylığın aralıksız 3 ay alınmaması halinin tespitini takip eden ay başından itibaren alıkları kesilir.

1.474,07 TL Yardım İhtiyacı İçin Koşullar

  • Muhtaç aylığı başvuru formu,
  • Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Belirtilen koşullardan birini yerine getirmese bile, 1.474,07 TL yardım maaşından yararlanamazsınız. Bu şartları yerine getirenler, başvuru formunu doldurmalı ve engelli oldukları takdirde sağlık kurulu raporu ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsen başvurmalıdır.

Kaynak: https://www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/muhtac-ayligi

Her aileye düzenli 500-800 TL kaymakamlık sosyal yardım yapıyor..! Başvuru ve detaylar için tıklayın..!

Leo ve Lily'nin yaratıcısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
74 Yorum