Vergi Borçları Olanlar Dikkat: Borçlarınızı Bu Şekilde Yapılandırabilirsiniz! Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borçları Nasıl Yapılandırılır?

Vergi Borçları Olanlar Dikkat: Borçlarınızı Bu Şekilde Yapılandırabilirsiniz! Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borçları Nasıl Yapılandırılır?

Vergi borcu bulunan vatandaşlar, borçlarını nasıl yapılandıracağını araştırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarını yapılandırmak için e-devlet şifresi yeterli olacak. İnternet üzerinden vergi dairesinin sitesine girerek borç yapılandırması yapılabiliyor. İnteraktif Vergi Dairesi sitesine girerek vergi borçlarını yapılandırmak oldukça kolay. Vergi borçları nasıl yapılandırılır? İşte aşama aşama borç yapılandırması yapılışı…

Milyonlarca kişi vergi borçlarının yapılandırmanın yollarını arıyor. Borç yapılandırması kanunun çıkmasıyla birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi borçları yapılandırılabilecek. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin nasıl yapıldığını birçok vatandaş bilmiyor. İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden vergi borçlarını yapılandırmak oldukça kolay. İşte vergi borcu yapılandırmak için yapılması gereken adımlar…

İnteraktif Vergi Dairesi Sitesinden Borç Yapılandırma Yapılıyor

Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin öncelikle interaktif vergi dairesinin sitesine girmeleri gerekiyor. İnteraktif Vergi dairesinin sitesi olan "ivd.gib.gov.tr" adrese giren vatandaşlar, sayfanın altında bulunan “e-devlet ile giriş” butonuna tıklamalılar. Ardından da T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile sistemi girmiş olacaklar. 

Şifreleri ile sisteme giriş yapan kişilerin, “Yapılandırma İşlemleri” butonuna tıklamaları gerekiyor. Sonrasında yan tarafta açılacak olan “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” yazısına tıklamalılar. Yine yan tarafta açılan pencerede ise “7256 Başvuru Formu” butonuna tıklayarak yapılandırmak istedikleri borçların bulunduğu sayfaya yönlendirilecekler. 

Taksit Seçenekleri de Bulunuyor

Borç yapılandırma sayfasına geçen kişilerin karşısına kimlik bilgileri çıkacak. Kimlik bilgilerinin doğruluğu vatandaş tarafından kontrol edildikten sonra işlemlere devam edilebilir. Sayfada bulunan “Ödeme Şekli” kısmında borç yapılandırması sonucunda kaç taksitle ödeme yapılacağı seçilebiliyor. 

Taksit seçiminin de ardından çıkan sayfada bazı açıklamalar bulunuyor. Bu açıklamalar doğrultusunda borç yapılandırmasının kabul edilip edilmediği soruluyor. Açıklamaların okunmasının ardından “Evet” seçeneği tıklanarak yapılandırma işlemlerine devam ediliyor.

Başvurular Takip Edilebilecek

İşlemlerin gösterilen aşamalar doğrultusunda tamamlanmasının ardından son olarak ekranda bir açıklama çıkıyor. 

Açıklamayı okuyarak onayladıktan sonra vergi borçlarına dair yapılandırma işlemi tamamlanmış oluyor. Başvurusunu takip etmek isteyen vatandaşlar ise yine aynı site bulunan “Başvurularım” sekmesinden başvurularının takiplerini gerçekleştirebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.