Yüzbinlerce öğrenciye tablet yardımı yapılacak..! Tablet yardımından nasıl faydalanılır? Bedava tablet başvurusu şartları

Yüzbinlerce öğrenciye tablet yardımı yapılacak..! Tablet yardımından nasıl faydalanılır? Bedava tablet başvurusu şartları

Acun Ilıcalı önderliğinde uzaktan eğitim için durumu olmayan öğrencilere özel hazırlanan bedava tablet ve laptop kampanyasının ardından, cihazlara ulaşmak isteyen öğrenciler nasıl başvuru yapacaklar?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin başlamasının ve sürecin bir süre daha bu şekilde ilerlemesinin planlanmasından dolayı çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Evde interneti ve gerekli olan ekipmanı bulunmayan çok sayıda öğrencinin olduğu tespit edildi. Eşit şartlarda eğitim göremeyecek olan öğrencilerin arasında yaşanan bu ayrımcılık eğitim sürecini baltalayacak bir sorun olarak görüldü.

Tablet, bilgisayar ve internet tartışmaları devam ederken Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti olan Selçuk Bayraktar yapılan görüşmelerin neticesinde heyecan verici ve takdir toplayan bir açıklamada bulundu. Başlatılan kampanya çerçevesinde öğrencilere destek olmak ve eğitim sürecinin devam etmesi için şimdiye kadar 81 bin adet bilgisayar ve tabletin alındığı belirlendi.

Acun Ilıcalı tarafından destekli bir şekilde TV8 ekranlarında yapılan tablet ve bilgisayar kampayasının ardından ilginin son derece yoğun olduğu belirtildi. Toplanan tablet ve bilgisayarların ihtiyaç sahibi olan çocuklara ulaştırılması gerektiğinin altı çizildi.

Ücretsiz Tablet Nasıl Alınır?

Baykar Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yapıldı. Öğrenciler arasında eğitimde fırsat eşitliğinin yakalanmasının en büyük gayeleri olduğu belirtildi. Bunun için alınan tabletlerin ihtiyaç sahibi olan öğrencilere dağıtılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülecek bir çalışmanın ardından ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesi ve dağıtım işlemlerinin yapılması planlanıyor. Ancak bu dağıtım işlemlerinin ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor.

Tabletin yanı sıra kampanya kapsamında bilgisayarda alındı. Öğrencilerin bu konuda özel bir yere başvuruda bulunmalarına gerek kalmadan sürecin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takip edilmesi planlanıyor.

Tablet ve bilgisayar kampanyasında Türksat, Aselsan, Havelsan, STM  Defence, Roketsan olmak üzere pek çok sektör devinden büyük desteklerin geldiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.