Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Yeni Evlenecek ve Evlenen Çiftlere Müjde! Yüzde Sıfır Faizli Kredi Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Yeni Evlenecek ve Evlenen Çiftlere Müjde! Yüzde Sıfır Faizli Kredi Desteği

İzmir, 27 Eylül 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genç çiftlere ekonomik destek sunmayı amaçlayan bir girişim olarak Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulacağını ve bu banka aracılığıyla yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi fırsatı sunulacağını duyurdu.

İzmir, 27 Eylül 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genç çiftlere ekonomik destek sağlamak amacıyla Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulacağını ve bu banka aracılığıyla yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu.

'Yeni Evlenen Çiftlere Faizsiz Kredi İmkanı Sunacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında aile kurumunun güçlendirilmesi için özgün projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Seçim döneminde verilen sözlerden birinin, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması olduğunu hatırlattı. Bu bankanın, evlenecek genç çiftlere ekonomik destek sağlayarak, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçladığını açıkladı. Projeye ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve yakın bir zamanda Cumhur İttifakı ortaklarıyla Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini meclise sunacaklarını ifade etti.

'Devlet Gelirleri Bankaya Aktarılacak'

Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası'nın gelir tesis etmesi amacıyla devlet gelirlerinin bir kısmının bu bankaya aktarılacağını açıkladı. Bu gelirlerin tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca, yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve bu uygulamanın, Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar deprem bölgesinde pilot proje olarak başlatılacağını söyledi. Bu projenin, genç depremzedelerin yuva kurmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu önemli projenin hayırlı olmasını diledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.