Devletten Çocuklu Ailelere Müjde: 5000 TL'lik Aile Destek Paketi! İşte ayrıntılar...

Devletten Çocuklu Ailelere Müjde: 5000 TL'lik Aile Destek Paketi! İşte ayrıntılar...

Aile Destek paketi kapsamında çocuklu aileler için yeni yardımlar geliyor. Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan Türkiye Aile Destek paketinin kapsamı da genişliyor. Milyonlarca hanenin faydalandığı yardım ödemesinde çocuklu ailelere eğitim desteği sunulacak. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet'ten yapılacak başvuruları için şartlar belli oldu. Okula giden çocuğu olan aileler fırsatı kaçırmasın.

Aile Destek paketi kapsamında çocuklu aileler için yeni yardımlar geliyor. Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan Türkiye Aile Destek paketinin kapsamı da genişliyor. Milyonlarca hanenin faydalandığı yardım ödemesinde çocuklu ailelere eğitim desteği sunulacak. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet'ten yapılacak başvuruları için şartlar belli oldu. Okula giden çocuğu olan aileler fırsatı kaçırmasın. Çocuk başına 5000 TL ödeme için detaylar haberimizde.

Çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması ve eşit eğitim hakkı sağlanabilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni destek ve yardım ödemeleri devam ediyor. Çocuk sahibi aileler için bakanlıktan yepyeni bir ödeme kalemi açıldı. Çocuğu olan ailelere verilecek olan yardım ödemesi eğitim desteği olarak geçiyor. Herhangi bir sebepten dolayı çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ₺5.000'lik çocuk başına yardım ödemesi başlatılıyor. Çocuklu ailelere sunulacak olan bu yardım ödemesi Aile Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi kapsamında verilecek. Peki, çocuk destek yardımı ne kadar olacak? Çocuk başına yardım almak için kimler başvuru yapabilir?

Aile Destek Paketi Nedir? Ailelerin maddi sıkıntılarını çözebilmek amacıyla 2022 yılında Cumhurbaşkanı talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi programı başlatıldı. Program kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere gelir durumlarına göre aylık belirli yardım ödemeleri yapıldı. 2023 yılının Temmuz ayında sona ermesi planlanan Aile Destek Paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine bir yıl süreyle uzatıldı. Ayrıca Aile Destek Paketi'ne yeni yardım kalemleri de eklendi.

4 Milyon Hane Yardımdan Faydalanıyor Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon hane, sosyal yardım ödemelerinden faydalanıyor. Programın bir yıl daha uzatıldığının açıklanmasıyla birlikte başvurularda da adeta patlama yaşanıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Eylül ayında yapılan aile yardımı ödemesi ise 579 milyon liraya kadar ulaştı. Ayrıca sosyal ve ekonomik destek (SED) yardımı da bu kapsama alındı.

PTT Üzerinden Ailelere Ödeme Yapılıyor Türkiye Aile Destek Programı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere maddi rahatlama sağlamakla birlikte hayatlarını daha kolay idame ettirmelerine de yardımcı oluyor. Özellikle çocuklara verilen eğitim desteği sayesinde aileler son yıllarda artan maliyetler karşısında daha dirençli olabiliyor. Aile Destek Paketi ödemeleri PTT üzerinden her ayın 15'i ile 30'u arasında yapılıyor. Aile Bakanlığı ödeme tarihlerini resmi internet sitesi üzerinden düzenli olarak ilan ediyor.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Başvuru Yapabilirsiniz Aile Destek Paketi ödemelerinden yararlanmak isteyen aileler için başvuru işlemleri e-devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan Aile Destek Paketi başvuru formunu doldurmak yeterli. Ayrıca T.C kimlik kartı ile birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek de başvuru yapmak mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.