E-Devlet Üzerinden 15 Dakikada Tam 10 Bin TL Nakit Para! Elinizi Çabuk Tutun Ödemeler Başladı

E-Devlet Üzerinden 15 Dakikada Tam 10 Bin TL Nakit Para! Elinizi Çabuk Tutun Ödemeler Başladı

Kovid-19 salgını kaynaklı valilik ve kaymakamlıklar harekete geçti! Devlet ihtiyaç sahiplerine yardımlarına devam ediyor. Bazı yardımlar bakanlıklar aracılığı ile verilirken; eğitim, kira, erzak ve fakirlik maaşı gibi yardımlar da devam ediyor. Valilik ve kaymakamlıklar tarafından verilen destek ödemeleri ise E-Devlet aracılığıyla alınabiliyor. İşte E-Devlet üzerinden destek ödemesinin detayları..

E-Devlet’ten Başvuru Yapana 15 Dakikada 10 Bin TL!

Kaymakamlık ve valilikler tarafından verilecek olan destek ödemeleri için E-Devlet üzerinden harekete geçildi. E-Devlet üzerinden yapılacak olan bu destek ödemesi sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alacaklar. İhtiyaç sahipleri için başlatılan bu destek ödemelerinde öğrenciler de unutulmadı. Sadece destek ödemesi değil; öğrencilere eğitim desteği, kira yardımları, fakirlik maaşı, erzak yardımı yapılacak. Peki valilik ve kaymakamlıklar tarafından sağlanan bu destek ödemelerine nasıl başvuru yapılır?

1440x810-cmsv2-b3b93edf-8174-5e84-b6d3-469f0f51222a-4231652.jpg

Valiliklerden Hangi Yardımlar Yapılıyor?

Kovid-19 kapsamında arttırılan yardımların yanı sıra valilik ve kaymakamlıklar her zaman için ihtiyacı olan vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak gerçekleştirilen yardımlar kapsamında öğrencilere 450 TL yardım parası ödeniyor. Öğrenci yardımının yanı sıra; kira, erzak, fakirlik maaşı gibi yardımlar da yine bakanlık kapsamında valilik ve kaymakamlıklar tarafından veriliyor. Bu yardımlardan yararlanmak için ise; kimlik belgesi ve fotokopisi, ikametgah belgesi, geliri olmadığına dair test, başvuru dilekçesi, emekliliğe hak kazanmış olmak, gayrimenkul ve menkul sahibi olmamak şartları aranmaktadır.

ankara-buyuksehir-belediyesi-yardim-ne-zaman-dagit-4460203.jpeg

Belediye Yardımı Nedir, Nasıl Alınır?

Belediyeler tarafından binlerce vatandaşa erzak yardımları yapılmaya devam ediyor. Ancak belediyelere yapılan başvurularda işlem adımları değişiklik göstermektedir. Bazı belediyeler bu başvuruları telefon aracılığı ile alırken bazı belediyeler de bizzat başvuru yapılmasını uygun görmektedir. Belediyeden nakdi yardım almak için gereken belge ve şartlar ise aşağıdaki gibidir:

  • TC kimlik numarasını içeren belge,
  • Yardım dilekçesi,
  • Sağlık provizyon aktivasyon belgesi (SGK’dan alınır),
  • Muhtarlıktan alınmış ikametgah belgesi,
  • Üzerine kayıtlı araç olmadığına dair belge.

Belediyeler Hangi Yardımları Yapıyor?

Belediyeler ihtiyaç sahibi kişileri tespit ederek yardım ödemeleri yapmaktadır. Söz konusu bu yardım ödemelerinde başvuru sonrasında belediyeler tarafından muhtaçlık tespiti yapılmaktadır. Muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara ise destek ödemeleri ve yardımlar yapılmaktadır. Her belediye Sosyal Yardım ve Hizmet yönetmeliği kapsamında aşağıdaki yardımları yapmaktadır:

  • Sigortalı bir işte çalışmayan, sosyal güvencesi olmayan şahıs ve ailelere,
  • Yemek ihtiyacını karşılayamayanlara düzenli yemek yardımı,
  • Yaşlı ve engelli bireylere yapılan yardımlar,
  • Doğal felaketler sebebi ile yardıma muhtaç olan kişiler için yardım,
  • Hastalık sebebi ile çalışamayacak durumda olanlara yardım,
  • Muhtaç olduğu tespit edilen kimseler,
  • Eğitim amaçlı yapılan yardımlar.

para-destegi-ile-ilgili-son-dakika-aciklamasi-4915224-004.jpeg

Kaymakamlık Yardımları Nelerdir?

Bakanlık ve valiliklerin yanı sıra kaymakamlıklar tarafından da yardımlar yapılmaktadır. Kaymakamlıklar tarafından yapılan bu yardımların başvuruları ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Kaymakamlıklar aracılığı ile verilen yardımlar ise aşağıdaki gibidir:

A) Kadınlar için grup yardımlar; çocuk yardımı, doğum yardım parası, eşi cezaevine giren kadınlar için sosyal yardımlar, dul kadınlara destek, şartlı gebelik için maddi yardımlar, bebek maması ve bez yardımı.

B) Sağlık alanında grup yardımlar; muhtaçlık maaşları, sosyal destek yardımları, tıbbi malzeme desteği, yatalak hasta bezi yardımları, engelli raporu sahiplerine maaş, evde bakım parası, sartlı sağlık destekleri.

C) Genel grup yardımları; kira yardımı, yakacak yardımı, proje geliştirme desteği, eğitim/öğretim desteği, bayramlık ve gıda yardımı, gıda desteği, kıyafet desteği, afet yardımları, 65 yaş üstü maaşları.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum