Netflix İyi Adam "The Good Place" dizisinin konusu, oyuncuları ve dizi hakkında bilmeniz gerekenler

Netflix İyi Adam "The Good Place" dizisinin konusu, oyuncuları ve dizi hakkında bilmeniz gerekenler

"Iyi Adam" (eng. "The Good Place") Netflix'in orijinal bir dizisidir. Dizi, Michael Schur tarafından yaratılmış ve ilk olarak 2016 yılında NBC'de yayınlanmıştır. Toplamda 4 sezon ve 53 bölümden oluşan dizi, 2020 yılında sona ermiştir.

Dizinin konusu, Eleanor Shellstrop'un (Kristen Bell) öldükten sonra kendisini "iyi yer" olarak adlandırılan bir cennette bulmasıyla başlar. Ancak Eleanor, orada olmaya hak kazanmadığını ve bir hata sonucu oraya düştüğünü keşfeder. Kendisini evrenin dengesini bozabilecek bir unsur olarak görür ve yardımcı olacak birisine ihtiyacı olduğunu düşünerek bir etik profesörü olan Chidi Anagonye'yi (William Jackson Harper) yanına alır. Daha sonra, Jason Mendoza (Manny Jacinto) ve Tahani Al-Jamil (Jameela Jamil) adında iki diğer ölü insanı da tanır ve birbirleriyle arkadaş olurlar. Ancak, her birinin orada olmaya hak kazanmış olup olmadıklarını sorgulamaya başlamalarıyla bir dizi olay gelişir.

Dizide ayrıca, Ted Danson tarafından canlandırılan Michael adında bir melek ve D'Arcy Carden tarafından canlandırılan Janet adında bir "arzulayıcı" karakteri de yer almaktadır. Michael, Eleanor ve arkadaşlarına yardım etmek için uğraşırken, Janet onlara farklı konularda yardımcı olur.

Dizinin ana teması, etik ve felsefe kavramlarına dayalı olarak "iyilik" ve "kötülük" kavramlarının neleri içerdiği ve bu kavramların nasıl belirlendiği gibi soruları ele almaktadır.

"Iyi Adam" dizisi, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almış ve birçok ödül kazanmıştır. Dizinin oyuncu kadrosu da övgü toplamıştır ve Kristen Bell, William Jackson Harper ve Ted Danson gibi isimler performanslarıyla dikkat çekmiştir.

netflix-dizisi.jpg

"Iyi Adam" dizisi oyuncu kadrosu

  • Kristen Bell: Eleanor Shellstrop
  • William Jackson Harper: Chidi Anagonye
  • Jameela Jamil: Tahani Al-Jamil
  • Manny Jacinto: Jason Mendoza
  • D'Arcy Carden: Janet / Yeni Janet
  • Ted Danson: Michael
  • Marc Evan Jackson: Shawn
  • Adam Scott: Trevor
  • Tiya Sircar: Vicky / Yeni Vicky
  • Maya Rudolph: Judge Gen

Dizinin yönetmen kadrosu ise şu şekildedir

  • Michael Schur
  • Dean Holland
  • Beth McCarthy-Miller
  • Morgan Sackett
  • Drew Goddard
  • Jude Weng
  • Tucker Gates
  • Rebecca Asher
  • Linda Mendoza

Dizi, Michael Schur tarafından yaratılmıştır ve yönetici yapımcılığını Michael Schur, David Miner, Morgan Sackett, ve Drew Goddard üstlenmiştir. Dizinin müziklerini David Schwartz yapmıştır.

İyi Adam dizisinin konusu

"Iyi Adam" dizisi, NBC'de yayınlanan bir dizi olmasına rağmen, Netflix tarafından dünya genelinde dağıtımı yapılmaktadır. Dizinin ilk sezonu 2016 yılında yayınlanmış ve toplamda 4 sezon ve 53 bölümden oluşmaktadır.

Dizinin konusu, ölüm sonrası yaşam ve iyilik-kötülük kavramları etrafında döner. Dizide yer alan karakterlerin birbirleriyle olan etkileşimleri, dünya görüşleri ve farklılıkları dizinin merkezinde yer alan konulardandır.

"Iyi Adam" dizisi, eleştirmenler tarafından genel olarak olumlu eleştiriler almıştır. Dizinin konusu ve karakterleri, özellikle felsefe ve etik kavramlarına meraklı olan izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

Dizinin final sezonu olan 4. sezon, izleyiciler tarafından da büyük beğeni toplamış ve özellikle final bölümü uzun süre konuşulmuştur. Dizinin sonu, hayranları tarafından çok duygusal ve tatmin edici bulunmuştur.

"Iyi Adam" dizisi, pek çok ödül kazanmıştır. Özellikle Kristen Bell'in performansı, Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmiştir. Ayrıca, Dizinin diğer oyuncuları da Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülleri'nde ve Altın Küre Ödülleri'nde aday gösterilmiştir.

07mag-goodplace-slide-n60f-jumbo.jpg

"Iyi Adam" dizisiyle ilgili ilginç bazı bilgiler şunlardır

  1. Dizinin yaratıcısı Michael Schur, daha önce "The Office" ve "Parks and Recreation" dizilerinde de çalışmıştır.

  2. Dizinin senaristleri, felsefe ve etik konularında uzmanlaşmıştır. Dizide yer alan felsefe kavramları, gerçek dünya filozoflarının fikirlerinden esinlenmiştir.

  3. Dizinin başrol oyuncusu Kristen Bell, dizinin yaratıcısı Michael Schur'un yakın arkadaşıdır. Schur, diziyi yaratırken Bell'i başrol oyuncusu olarak düşünmüştür.

  4. Dizinin çekimleri, Los Angeles'ta yer alan Universal Studios Hollywood'da gerçekleştirilmiştir. Dizinin çekimleri sırasında Universal Studios'ta yer alan stüdyolar, dizinin seti olarak kullanılmıştır.

  5. Dizinin karakterlerinden biri olan Janet'in (D'Arcy Carden) yapay zeka karakteri, her sezon ilerledikçe daha karmaşık hale gelmiştir. Bu nedenle, Carden, Janet karakterinin ilerleyen bölümlerindeki rollerini daha iyi oynayabilmek için robotik dersleri almıştır.

  6. Dizinin final sezonunun çekimleri sırasında, koronavirüs salgını nedeniyle setler geçici olarak kapatılmıştır. Ancak, çekimler sonradan tekrar başlamış ve dizinin final bölümleri tamamlanmıştır.

  7. Dizinin hayranları, dizinin son bölümünü kutlamak için "The Good Place" adlı bir podcast serisi oluşturmuşlardır. Bu podcast serisinde, dizinin yaratıcısı Michael Schur ve oyuncuları, dizinin yapım süreci ve karakterleri hakkında konuşmuşlardır.

  1. Dizinin bir bölümünde, aktör ve komedyen Adam Scott, rol arkadaşı Kristen Bell'in eşi olarak rol almıştır. Bu bölümde, "Parks and Recreation" dizisinde birlikte oynamış olan Scott ve Bell, tekrar bir araya gelmişlerdir.

  2. Dizide yer alan "The Good Place" adlı mekânın konsepti, yaratıcısı Michael Schur'un sıklıkla ziyaret ettiği Disneyland temasına dayanmaktadır. Schur, Disneyland'da bulunan bazı alanlarda kavramları keşfetti ve bunları dizide kullanmaya karar verdi.

  3. Dizinin yaratıcısı Michael Schur, senaristleri ve oyuncuları, felsefe ve etik kavramlarını öğrenmek için bir filozofla çalışmışlardır. Bu filozof, dizinin konularına ilişkin felsefi açıklamalar ve düşünceler sağlamıştır.

  4. Dizinin oyuncuları arasında, "Parks and Recreation" ve "Brooklyn Nine-Nine" dizilerinde de rol almış olan Marc Evan Jackson da yer almaktadır. Jackson, dizide Shawn karakterini canlandırmıştır.

  5. Dizinin yapımı sırasında, yaratıcı Michael Schur ve oyuncuları, birlikte bir "ethics boot camp" adlı bir eğitim programına katılmışlardır. Bu programda, felsefe ve etik konuları hakkında bilgi edinmişler ve bu bilgileri dizinin senaryosuna yansıtmışlardır.

  6. Dizinin final bölümü, dizinin yaratıcısı Michael Schur tarafından yazılmıştır. Schur, bu bölümü yazarken, finalin izleyicileri tatmin edeceğinden emin olmak için birkaç farklı senaryo yazmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.