Sigara Alkol kullananlara kötü haber! Alkol ve Sigara satışı yasakları genişletildi

Sigara Alkol kullananlara kötü haber! Alkol ve Sigara satışı yasakları genişletildi

Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla, Türkiye genelinde alkol ve tütün mamulleri satışı yasağı kapsamı genişletildi. Kararın en dikkat çekici noktalarından biri, sağlık, eğitim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerin bahçelerinin de yasak sınırı içine dahil edilmesi oldu. Detaylar haberimizde.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Kararla Sağlık, Eğitim, Kültür ve Spor Hizmeti Veren Yerlerde Alkol ve Tütün Mamulleri Satışı Yasaklandı

Ankara, 21 Eylül 2023 - Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla, Türkiye genelinde alkol ve tütün mamulleri satışı yasağı kapsamı genişletildi. Kararın en dikkat çekici noktalarından biri, sağlık, eğitim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerin bahçelerinin de yasak sınırı içine dahil edilmesi oldu.

Düzenlemeye göre, alkollü içki sunumu ve satışı ile tütün mamulleri satışının yasak olduğu sağlık, eğitim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde bu yasak, bu tür yerlerin yerleşkeleri için de geçerli olacak. Bu kapsamda, bahçeler, yapıların eklentileri ve açık alanlar, yerleşke sınırları içinde yasakların etki alanına girecek.

Ayrıca, açık alkollü içki satışı yapılan yerlerde perakende satış belgesi başvurusunda bulunanlara, tütün mamulü veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenmeyeceği de belirtildi. Bu kural, işletmelerin farklı bir işyeri açma ve çalışma ruhsatına sahip olsalar dahi uygulanacak.

Ancak, açık alkollü içki satış belgesine sahip olan konaklama tesisleri, mesire yerleri ve kamp alanları gibi yerlerde bu hükümler uygulanmayacak.

Bu kararla, sağlık, eğitim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde alkol ve tütün mamulleri satışının daha sıkı denetim altına alınması ve toplum sağlığının korunması amaçlanıyor. Kararın yürürlüğe giriş tarihi henüz açıklanmamış olup, ilgili işletmelerin bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.