Son dakika: Gündeme bomba gibi düştü! 6'lı masanın adayı o isim mi olacak?

Son dakika: Gündeme bomba gibi düştü! 6'lı masanın adayı o isim mi olacak?

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı için tüm bildiklerinizi unutun. Ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne Ekrem İmamoğlu ne de Mansur Yavaş işte o isim gündeme bomba gibi düştü. Özellikle İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, her kesimden oy alabileceğini düşündüğü Kesici isminde ısrarlı olduğu konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, 6'lı Masa'da kimin aday olacağı merak konusu oldu. Siyasi kulislerde ise CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin adı sıkça telaffuz ediliyor. Özellikle İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, her kesimden oy alabileceğini düşündüğü Kesici isminde ısrarlı olduğu konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı yönündeki açıklamalarıyla siyasi sahneyi hareketlendirdi. Muhalefet ise adayları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, muhalefetin potansiyel adayları arasında yer alıyor.

İlhan Kesici ismi ön plana çıkıyor

Ancak son günlerde dikkatleri üzerine çeken isim, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu. Kesici, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in olası adaylığı durumunda her kesimden oy alabileceğini düşündüğü isimler arasında yer alıyor.

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine katılmıştı

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda HDP'nin kapatılmasını yanlış bulduğunu ifade eden Kesici, bir süre önce İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine katılmasıyla da gündeme gelmişti.

Türkiye adına büyük şans

6'lı Masa için de bir değerlendirme yapan Kesici, Türkiye adına büyük bir şans olarak gördüğünü ifade etti. Ancak hükümetin bu konuda baskı yaptığını ve adayın sabah akşam belirlenmesi gerektiğini söyledi.

6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belli değilken, İlhan Kesici'nin ismi siyasi kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Sizlerle gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

İlhan Kesici kimdir?

İlhan Kesici, 9 Nisan 1964 tarihinde Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğmuş bir siyasetçi ve avukattır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kesici, avukatlık mesleğini uzun yıllar sürdürdü.

Kesici, 2007 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçildi ve bu görevini halen sürdürmektedir. Aynı zamanda İstanbul Barosu üyesidir.

Siyasi kariyerinde özellikle hukuk, insan hakları, eğitim ve çevre gibi konulara odaklanan Kesici, çeşitli komisyonlarda görev almış ve yasa tasarılarının hazırlanmasında etkin rol oynamıştır.

Son dönemde 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ismi sıkça geçen Kesici, siyaset sahnesindeki etkinliğini sürdürmektedir.

İstanbul CHP İl Başkan Yardımcısı

İlhan Kesici, 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına atıldı. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve ardından 2018 yılında yapılan erken seçimlerde tekrar milletvekili seçildi.

TBMM'de İçişleri Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeliklerinde bulunan Kesici, aynı zamanda İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Siyasi kariyerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Kesici, özel sektörde de yöneticilik yapmıştır.

Son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhtemel adaylar arasında telaffuz edilen İlhan Kesici, siyasi kulislerde dikkat çeken bir isim olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.