Son dakika Haberi: AFAD başkanı deprem de ölenlerin sayısını açıkladı!

Son dakika Haberi: AFAD başkanı deprem de ölenlerin sayısını açıkladı!

Arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı 21 bin binanın enkaz kaldırma çalışmalarına odaklandıklarını ve iyileştirme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Taşınma yardımı ve kira yardımlarıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve başvuruların E-Devlet üzerinden alındığını söyleyen Sezer, ödemelerin yakın bir zamanda başlayacağını ifade etti.

Son dakika haberi: AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlere dair son durumu paylaşmak için AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Sezer, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374 olduğunu açıkladı ve artçı sarsıntıların devam ettiğini belirtti.

Sezer, arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı 21 bin binanın enkaz kaldırma çalışmalarına odaklandıklarını ve iyileştirme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Bölgede 8 bin 182 arama-kurtarma personelinin görev aldığını ve 1180 uluslararası arama-kurtarma personelinin insani yardım faaliyetlerine destek verdiğini söyledi.

AFAD Başkanı, bölgedeki enkaz kaldırma çalışmalarında 12 bin 171 iş makinesi ve 78 uçak, 116 helikopterle 13 bin 771 seferin gerçekleştirildiğini açıkladı. AFAD'ın kurduğu 287 çadır kentin yanı sıra 10 binin üzerinde konteyner kurulumunun devam ettiği bilgisini verdi.

Deprem gibi doğal afetlerin ciddi sonuçları olduğunu vurgulayan Sezer, bütün adımların hayatın bir an önce normalleşmesi adına atıldığını ve afetlere hazırlıklı olmanın önemine değindi.

"1 milyon 531 bin 283 vatandaşımız afet bölgelerinde misafir edilmektedir" diyen Sezer, barınma konusunda günlük ortalama 10 binden fazla çadırın bölgeye gönderildiğini ve 287 çadır kentinin bulunduğunu belirtti. Konteynerlerin kısa sürede faaliyete geçirilmesi hedeflendiğini söyleyen Sezer, şu anda 143 alanda altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve 97'sinde bitirildiğini açıkladı. Afet bölgelerinde 1 milyon 531 bin 283 vatandaşın misafir edildiğini ve tahliye edilen 563 bin afetzedenin bulunduğunu söyleyen Sezer, 334 bin 321 kişinin halen misafir edildiğini belirtti.

Sezer, depremzedelere psikososyal destek verilmeye devam edildiğini ve bölgede 7 bin 327 personelin çalıştığını ve yaklaşık 1 milyon kişiye psikososyal destek verildiğini söyledi.

Nakdi yardımlar konusunda Sezer, 10 bin lira ödeme yapılması kararının açıklandığını ve şimdiye kadar 918 bin vatandaşa ödeme yapıldığını belirtti. Taşınma yardımı ve kira yardımlarıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve başvuruların E-Devlet üzerinden alındığını söyleyen Sezer, ödemelerin yakın bir zamanda başlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.