Adalet Bakanlığı 418 Personel Alımı Yapıyor! Alım Şartları Neler? Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Adalet Bakanlığı 418 Personel Alımı Yapıyor! Alım Şartları Neler? Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, merkez ve taşra teşkilatlarına sözlü sınav ile 418 personel alımı yapılacak. Pandemi süresinde zora giren, işten çıkarılan ve iş bulmakta hayli zorlanan vatandaşlarımız için büyük bir fırsat olan bu personel alımının detaylarını sizin için derledik…

Bugün yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına 418 personel alımı yapacağını Resmi Gazete’de duyurdu. Personel adayları ise hangi alanlarda personel alımının yapılacağı ve ne gibi bir şartlarının olduğu gibi soruları merak etmekte.

Yayımlanan ilanda bahsedildiği üzere Adalet Bakanlığı bakanlığa bağlı merkez teşkilatı bünyesine 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen ve 1 şehir planlayıcısı alımı yapacak. Taşra teşkilatına ise Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı alımı yapacağını açıkladı.

Başvuru Şartları Neler?

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • 2020 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak,
  • İlgili bölümlerden mezun olmuş olmak gerekmektedir

Sınava, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 2020-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen kadro sayısının 5 katı aday çağırılacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılabilecek?

Adaylar, başvurularını 25 Kasım'a kadar "https://pgm.adalet.gov.tr" internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla yapacak. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden (www.adalet.gov.tr) ilan edilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.