Adalet Bakanlığı Yüzlerce Kişi Alıyor! Başvurular İçin Bugün Son Gün! Psikolog, Mimar, Pedagog ve İstatistikçi Gibi Birçok Alanda Personel Alınacak.

Adalet Bakanlığı Yüzlerce Kişi Alıyor! Başvurular İçin Bugün Son Gün! Psikolog, Mimar, Pedagog ve İstatistikçi Gibi Birçok Alanda Personel Alınacak.

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere 7 farklı kadroda alınacak personel ilanları açıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre başvurular 11-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Başvurular için ise bu gece son. Psikolog, Mimar, Pedagog ve İstatistikçi gibi kadrolara için e-devlet sistemi üzerinden başvurulabilecek. Kamu personeli alımları için genel şartların yanı sıra kadrolara özel olarak istenen bazı şartlar da bulunuyor. Peki, başvuru şartları neler? Hangi alanlarda personel alımı yapılacak?

İş arayan vatandaşların yüzünü güldürecek bir haber de Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Özellikle pandemi döneminde artan işsizlik sebebiyle birçok kişi iş ilanlarını yakından takip ediyor. Bunlardan en çok tercih edilenleri ise memur ilanları. Resmi Gazete’de 11 Kasım 2020 Tarihinde yayınlanan ilanlara göre Adalet Bakanlığı’na yüzlerce personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı tarafından açılan ilanlar kapsamında yapılacak başvurular için bu gece saat 23:59 son olarak belirlendi. Başvuracak adayların ellerini çabuk tutması gerekiyor. Açılan ilanlara göre, Adalet Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde görevlendirilecek 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı, 12 istatistikçi, 3 mimar, 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı alınacak. Başvurular, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Başvuru İçin Bugün Son Gün

Adalet Bakanlığı’nın açtığı personel alımlarına başvurular 11-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Dolaysıyla bugün başvurmak için son gün. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden açıklanana göre personel alımları devam ediyor. Başvuracak adayların bu gece saat 23:59’a kadar e-devlet sistemi üzerinden başvurularını yapması gerekiyor.

Başvuru Şartları Neler?

Bakanlık tarafından açılan ilanlara başvurabilmek için kadrolara özel şartların yanı sıra KPSS’de KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan alınması gerekiyor. Ayrıca memur alımları kapsamında uygulanan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartlar da başvuracak adaylarda aranıyor.

Kadrolara özel olarak aranan şartlar ise şu şekilde:

⦁    144 Psikolog için;
Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.
⦁    100 Pedagog için;
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.
⦁    156 Sosyal Çalışmacı için;
Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.
⦁    12 İstatistikçi için;
İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.
⦁    3 Mimar için;
Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.
⦁    2 Diyetisyen için;
Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.
⦁    1 Şehir Plancısı için;
Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak.

E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapılabilecek

Adalet Bakanlığı tarafından açılan ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar, e-devlet sistemine şifreleri ile girerek başvuru sayfasına girebilecekler. Adalet Bakanlığı’nın sayfasında bulunan ilanlara kolayca başvuru gerçekleştirilebiliyor. Kamu personeli alımları ilanlarını görmek ve ilanlara başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kamu personellerinin yanı sıra cezaevlerine de personel alımlarının yapılması söz konusuydu. Adalet Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Zabıt katibi, İKM ve mübaşir alımları için başvuruların ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.