İş Arayanlara Müjde: 15 Bin Polis Alınacak! POMEM, PMYO ve PAEM Kapsamında 2021 Polis Alımı İçin Şartlar Neler? Ne Zaman Başvuru Yapılır?

İş Arayanlara Müjde: 15 Bin Polis Alınacak! POMEM, PMYO ve PAEM Kapsamında 2021 Polis Alımı İçin Şartlar Neler? Ne Zaman Başvuru Yapılır?

Birçok meslekten kişi polislik için müracaat yapıyor. Polis kadrolarının da çoğalmasıyla birlikte en çok ilgi gören mesleklerden biri haline gelen polislik için 2021 yılında tam 15 bin polis alımı yapılması planlanıyor. POMEM, PMYO ve PAEM kapsamında yapılacak olan alımlar için şartlar neler? Kimler polis alımlarına başvuru yapabilir? Polis olmak isteyenler için tüm detaylar haberde…

Lisans derecesi ne olursa olsun birçok vatandaş polislik için başvuru yapabiliyor. Özellikle pandemi sürecinin getirmiş olduğu ekonomik sıkıntılar ve işsizlik sebebiyle de vatandaşlar farklı iş kollarına yönelebiliyor. Polislik kadrolarının da çoğalmasıyla birlikte bu mesleğe olan ilgi de gün geçtikçe artıyor. 

2019 yılında polis kadroları için yapılan müracaat sayısı 100 bin kişiyi aşarak rekor seviyelere ulaşmıştı. Koronavirüsü salgını sebebiyle yaşanan süreçte salgınla mücadele kapsamında daha fazla polis kadrolarını ihtiyaç duyuluyor. Kadroların artmasıyla da daha fazla sayıda müracaatın yapılması bekleniyor.

15 Bin Polis Alımı Yapılacak

Yapılan açıklamaya göre 2021 yılı için 15 bin polis alımı yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın verilerine bakarak da yapılacak aday müracaatının daha da artarak 200 binlere kadar çıkacağı düşünülüyor. Yeni yılda yapılacak polis alımları Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) kapsamında yapılması planlanıyor.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) İçin Kaç Kişi Alınacak?

Polis kadrolarına olan ilgi arttığı için sayıların önceki senelere göre daha az olması bekleniyordu. Ancak pandemi nedeniyle yaşanan süreçte salgınla mücadele kapsamında daha fazla polise ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca bu sene içerisinde birçok polisin emekli olduğu ve boş kadroların açıldığı da biliniyor. Bu sebeple 2021 yılı için POMEM kadrolarına alınacak kişinin geçtiğimiz senelere oranlara çok da değişmeyerek 10 bin olması bekleniyor.

2 Bin Komiser Yardımcısı Alınacak

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) kapsamında alınacak polisler için yeni kadro ilanının açılmaması bekleniyordu. Ancak korona virüs salgınıyla mücadelede ve diğer etkenler göze alınarak en çok ihtiyaç duyulan kadroların polislik kadroları olduğu görüldü. Bu sebeple komiser yardımcılığı için de 2021 yılı için yine kadro açılması bekleniyor. Yeni yılda Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) için 2 bin kişilik kadro açılması planlanıyor.

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) İçin Kaç Kişi Alınacak?

Lisansın yanı sıra lise mezunlarından da polisliğe oldukça ilgi gösteriliyor. Bu kapsamda Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) için de yeni yılda kadroların açılması bekleniyor. PMYO başvuruları için yalnızca lise mezunu adaylar değerlendirmeye alınabiliyor. 2021 yılı için Polis Meslek Yüksek Okulu’na 3 bin kişilik aday alımı yapılacağı bekleniyor.

2021 yılı için Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) kapsamında alınacak olan polislerin sayısının toplamda 15 bin kişi olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.