İŞKUR Milyonlarca İşsize Aylık 2 Bin 840 TL’ye Kadar Maaş Ödeyecek!

İŞKUR Milyonlarca İşsize Aylık 2 Bin 840 TL’ye Kadar Maaş Ödeyecek!

İş bulma kurumu olarak bilinen İŞKUR, pandemi dönemine özel işsizlerin imdadına yetişti. İşi olmayan vatandaşlar İŞKUR aracılığıyla 10 ay boyunca bin 420 TL ile 2 bin 840 TL’ye kadar maaş alabilecek. Peki kimler bu maaştan faydalanabilecek? Şartlar neler? Detaylar bugünkü haberimizde...

İşsizleri meslek sahibi yapan kurum olarak bilinen İŞKUR, yeni bir desteğe imza attı. İşsiz vatandaşlara 10 ay boyunca maaş ödemesi yapılacağını açıkladı. Ayrıca işsiz vatandaşlar İŞKUR bünyesindeki birçok iş edindirme kursuna da katılabilecekler. Katılımcılara ise günlük 30 TL ile 60 TL arasında ödeme yapılacak.

10 Aya Kadar İşsizlik Maaşı İmkanı

İŞKUR, yaptığı yeni düzenleme ile işsiz vatandaşlara tam 10 aya kadar işsizlik maaşı sağlayacağını açıkladı. İşsizleri meslek sahibi yapmak için birçok farklı girişimi bulunan İŞKUR, kurslar ile de yine desteğine devam edecek. 10 ay boyunca maaş sağlanacak olan işsiz vatandaşlar, iş edindirme kurslarına da ücretsiz olarak katılabilecekler. Böylelikle katılımlar ile birlikte günlük 30 TL ile 60 TL arasında para kazanabilecekler. Yapılan yeni düzenleme ile işsizler aylık bin 420 TL ile 2 bin 840 TL arasında bir maaş ödemesi alabilecekler.

Hangi Kurslardan Ne Kadar Para Kazanabilecekler?

İŞKUR’un istihdama katkı sağlaması için hazırladığı bu program sayesinde işsizler aynı zamanda meslek edindirme kurslarına da katılabilecekler. Söz konusu kurslar ise işsizlere aynı zamanda para kazandıracak. İŞKUR, iş başı eğitim programlarına katılan vatandaşlar için günlük 108,68 TL para ödeyecek. Bu tutar işsizlik maaşı aldığı halde programa katılanlar için 54,34 TL olarak yansıyacak.

Meslek eğitim kurslarına katılan işsizler ise günlük 30 TL ile 60 TL arasında para kazanabilecekler. Bunun yanı sıra ‘İşte Anne Projesi’ kapsamında 0-15 yaş arası çocuğu olan kadınlar da günlük 95 TL para kazanabilecekler. Meslek kazandırma projelerinin yanı sıra iş ve meslek danışmanları işsizlerin istihdamı için destek sağlayacaklar.

İmalat sektöründe çalışan kadınların iş başı eğitim programlarına katılması durumunda bakmakla yükümlü oldukları çocuklar için para kazanabilecekler. 2 ile 5 yaş arasındaki çocuğu olan anneler, aylık 400 TL bakım desteği alabilecekler.

İlginizi çekebilir...

Paraya İhtiyacı Olanlara Müjde: 5 Bin TL ve 10 Bin TL Ödünç Para Desteği Açıklandı!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.