MSB: Uzman erbaş alımı başladı mı? 2021 Yılında uzman erbaş alımı ne zaman olacak?

MSB: Uzman erbaş alımı başladı mı? 2021 Yılında uzman erbaş alımı ne zaman olacak?

Uzman Erbaş Alımı başvuruları başladı mı? Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama geldi mi? Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? Tüm detaylardan sizlere bahsetmek istiyoruz.

2020 yılının son aylarına giriş yaptık. Bu yıl bitmeden uzman erbaş alımı yapılıp yapılmayacağı merak edilmektedir. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere zaman zaman sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay ve subay alımı yapılmaktadır. Peki, Uzman Çavuş Alımı Başladı Mı? 2020 Yılında Uzman Erbaş Alımı Olacak Mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilmek üzere uzman erbaş olmak isteyen kişiler bu yıl bitmeden alım yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı zaman zaman açıklama yapmaktadır. Bu açıklamalar da askeri personel olmak isteyen kişiler tarafından merakla araştırılmaktadır. Peki, Uzman Çavuş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Uzman Erbaş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri daha önce Uzman Erbaş Alımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:

“2016 yılından itibaren Türk Silahlı kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması sebebiyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaklardan uzman erbaş alımı yapılmayacak fakat sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecektir. Bu zaman kapsamında uzman erbaş ihtiyacı olursa kriterleri sağlayan sözleşmeli erbaş ve erlerden karşılanacaktır.” Denildi

Yani uzman erbaş alımları 2020 yılı içerisinde de yapılabilir, 2021 yılı başında da yapılabilir. Henüz net bir tarih açıklanmadı.  

Uzman Erbaş Alımı Genel Başvuru Şartları

Uzman Erbaş olmak için bazı başvuru şartlarını karşılamanız gerekiyor. Bu şartları karşılamadığınız takdirde uzman erbaş alımı başvurunuz kabul edilmeyecektir. İşte, başvuru şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak,
  • Eğitim seviyesine uygun olan statüye başvuru yapmak,
  • Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okullardan mezun olmak,
  • Askerlik hizmetin, erbaş veya yapmış olmak,
  • 27 yaşını bitirmemiş olmak, 28 yaşından gün almamış olmak,
  • Askeri öğrencilikle ilişkisi kesilmemiş olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan mahrum bırakılmamış olmak,

Uzman erbaş alımıyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde www.sondakika7.com olarak sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.