Tüm çalışanlara müjdeli haber! Başvuran herkes o paraları aldı! Kıdem tazminatı, fazla mesailer anında hesabınızda!

Tüm çalışanlara müjdeli haber! Başvuran herkes o paraları aldı! Kıdem tazminatı, fazla mesailer anında hesabınızda!

Kıdem tazminatı yasalara göre işten haksız yere çıkarılan kişilere çıkaran firma tarafından verilen ödeme, tazminattır.

İşçiler, çalışan vatandaşlar haklarını aramaya devam ediyor. Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve fazla mesai ücretleri hakkında yeni haberler sıklıkla araştırılıyordu. Beklenen güncellemeler yapılıp duyurulunca vatandaşlar yeni haklarını daha da sık araştırmaya ve detaylar hakkında bilgi almaya başladı. Kıdem tazminatı yasalara göre işten haksız yere çıkarılan kişilere çıkaran firma tarafından verilen ödeme, tazminattır. Peki, kıdem tazminatı alma koşulları nelerdir? İhbar tazminatı nasıl alınır? Fazla mesai ücretleri ne kadar oldu? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

Kıdem tazminatı nedir? Nasıl alınır?

Kıdem tazminatı, çalışan kişinin işten çıkarılması halinde sunuluyor. Çalıştığı her yıl için bir maaş ödemesi kadar tazminat almaya hak kazanıyor. Ancak kıdem tazminatı alınabilmesi için çalışan kişinin aynı firmada en az bir yıl çalışmış olması ve hâksiz sebeple işten çıkarılması gerekiyor. Tüm bunun yanı sıra işçilere ihbar tazminatı, fazla mesai ücretleri, tüm tatil ücretleri, yıllık izin ücretleri ve benzeri haklar sunuluyor. Ancak çoğu firma çalışanları bu haklarından mahrum ettiği için Yargıtay emsal nitelikte bir karar imza attı. Artık bu haklarından faydalanmayan işçilere içerdeki tüm hakları faiziyle beraber ödenecek! Başvuran herkes hakkedişlerini aldı! Peki, başvurular nasıl yapılır? Kararın detayları nelerdir?

Yargıtay’ın emsal kararı!

Özel bir firmada beton ve mikser operatörü olarak hizmet veren 4 çalışan firma tarafından ödemelerinin eksik yapıldığını, özellikle geçmiş dönem ödemelerinin ise yapılmadığı iddia edilmişti. Bu durumdan önce ise 4 işçi haksız yere işten çıkarılacak, ardından yine aynı firma tarafından keyfi olarak 4 çalışan başka bir şehirdeki şantiye alanına gönderilince istifa talebinde bulundular. Fakat iş veren bunun üzerine 4 çalışanı için devamsızlık tutanağı tutarak haksız yere işten çıkarıp kıdem tazminatlarını ve diğer haklarını ödemedi. İşten çıkarılmanın ardından 4 çalışan soluğu işçi mahkemesinde alarak firmadan şikayetçi olup haklarını aramaya başladı. İddialarına göre normal mesai saatlerinin dışına çıkılıp sabah 07:30’dan gece 24:00’a kadar hafta sonu da dahil aynı ücretle çalıştırıldılar.

Bunun üzerine alınan Yargıtay kararı ise emsal niteliğinde olup ses getirdi! İşten haksız yere çıkarılan işçiler fazla mesai ücret ödemeleri, kıdem tazminatları, hafta içi tatil ücretleri ve diğer tüm haklarını faiziyle beraber geri aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.