Zabıta İlanları Açıldı: 4 Bin 500 TL Maaş Veriliyor! Zabıta Olmak İçin Hangi Şartlar Aranıyor? KPSS Şartı Var mı? 25 Kasım 2020 Zabıta İlanlarının Listesi…

Zabıta İlanları Açıldı: 4 Bin 500 TL Maaş Veriliyor! Zabıta Olmak İçin Hangi Şartlar Aranıyor? KPSS Şartı Var mı? 25 Kasım 2020 Zabıta İlanlarının Listesi…

Belediyelerden zabıta olmak isteyen vatandaşlar için yeni ilanlar yayınlandı. İş arayan birçok kişi zabıta ilanlarını yakından takip ediyor. Zabıtalar, il ve ilçe belediyelerine bağlı şekilde denetim yapan memurlar olarak görev yapıyor. Yayınlanan ilanlara göre farklı görev şekillerinde zabıta alımı yapılmaktadır. KPSS puanı olarak 60 ve üzeri şartı aranan zabıtaların maaşları ise tam 4 bin 500 TL olacak.

Belediyelere bağlı olarak kanunlar çerçevesinde denetim yapan ve kuralların uygulanması sağlayan zabıta memurluğu, son dönemlerde oldukça ilgi görüyor. Pandemi sürecinde işsiz kalan birçok vatandaş, zabıta ilanlarını yakından takip ediyor. Belediyelerin açmış olduğu yeni zabıta ilanları ise iş arayanları oldukça sevindirdi. 

Zabıta alımları da diğer memur alımlarında olduğu gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olarak yapılıyor. "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği" kapsamında yeni açılan zabıta ilanlarına başvuracak adaylar için gerekli şartlar belirlendi. KPSS 60 ve üzeri puan aranan ilanlar için başka şartlar da bulunuyor.

Zabıta Olmak İçin Gereken Şartlar

Birçok vatandaşın ilgi gösterdiği zabıta memurluğu için öncelikle T.C. vatandaşı olunması gerekiyor. Bunun yanı sıra başvuracak adayın memur olarak alınacağı için kamu haklarından da mahrum bulunmaması şartı aranıyor. Zabıta memurluğu için gereken diğer şartlar ise şu şekilde:

  • Türk Ceza Kanunu'nun 53. Maddesi’nde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

Belirtilen genel şartların yanında zabıta memurluğu alımların için ilana özel bazı şartlar da bulunabilmektedir. KPSS puanı veya fiziksel şartlar gibi kadrolara özel olarak istenen şartların da başvuran adaylar tarafından karşılanıyor olması gerekmektedir.

İşte Güncel Zabıta İlanları

  • Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanı
  • Başvurular 28.12.2020 ile 04.01.2021 tarihleri arasında yapılacak.
  • Geyve Belediye Başkanlığı 8 Zabıta Memuru Alacak 
  • Başvurular 21.12.2020 ile 25.12.2020 tarihleri arasında saat 17:00'a kadar yapılacak.
  • Çorum Belediye Başkanlığı 12 İtfaiye Eri, 10 Zabıta Memuru Olmak Üzere 22 Memur Alacak 
  • Başvurular 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.
  • Mamak Belediye Başkanlığı Zabıta Memuru Alım İlanı 
  • Başvurular 30/11/2020 ile 04/12/2020 tarihleri arasında saat 17:00'a kadar yapılacak. Sadece mesai günlerinde saat 09.00-17.00 arasında yapılacak.
  • Sakarya Geyve Belediyesi Zabıta Memuru Alım İlanı
  • Ankara Mamak Belediye Başkanlığı Zabıta Memuru Alımı

Sözleşmeli Personel Alımları Nasıl Yapılıyor?

Belediyelerde kadrolu memurların yanı sıra bir de sözleşmeli personeller bulunmaktadır. Sözleşmeli personeller de belediyelerde memur görevini gerçekleştirir. Başvuru için ise belediyeye giderek veya belediyenin internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Açılan ilanlara başvuru yapan kişilerin gerekli şartları karşılıyor olması gerekir.

Adaylar tarafından yapılan başvurular, belediyelerin insan kaynakları bölümü tarafından değerlendirmeye alınır. Ardından da mülakata sokulurlar. Uygun görülmesi halinde ise herhangi bir sınava tutulmaksızın belediyelerde işe başayabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.