Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından şehirsel değişim çalışmalarına sürat bahşedilen Büyükçekmece'de, risk teşkil eden 2 binanın yıkımına başlandı.

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından şehirsel değişim çalışmalarına sürat bahşedilen Büyükçekmece'de, risk teşkil eden 2 binanın yıkımına başlandı. Atatürk Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan 25 daireden oluşan 2 yapı, tehlike taşıdığı gerekçesiyle kentsel mutasyon kapsamında yıkıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükçekmece'de kentsel dönüşümün bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. Bunun birinci nedeninin belediye başkanlığının devam etmesi olduğunu aktaran Akgün, "1999'da İstanbul'da zelzele gerçeğini gördükten sonradan belediye başkanı olarak birincil işim Büyükçekmece'nin imar planlarını masaya yatırıp gerçekleri görüp ona göre de egzersiz yapmak oldu." diye konuştu. Akgün, toprak yapısını daha iyi inceleme ederek planlarını buna tarafından yaptıklarını dile getirdi. Büyükçekmece'de yatay yapılaşmayı ısrarla devam ettirdiklerini vurgulayan Akgün, "En Düşük bugüne değin 1.300'den fazla blok yıktık. Yaklaşık 15 bin civarında daire yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Bunlar da Büyükçekmece'de beklenmekte olan büyük depremde zarar görecek veya ağır darbe alacak binalardı. Bunların yıkımını öne aldık. Depreme yüzde 90 hazırlanmış ilçeyiz. 2 sene içerisinde depreme yüzde 100 hazırlanmış ışık halkası geleceğiz. Yeni dönemde önümüzdeki kasım, aralık ayından itibaren planlarımz da devreye girmiş olacak. İlkbahardan itibaren Kumburgaz bölgesinde de plan çalışmamız bitmiş olacak." dedi. Akgün, depremde kimsenin burnunun kanamaması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Büyükçekmece'de 1999'dan bu yana aralıksız şehirsel değişim tam gaz gidiyor. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlama konusunda kararlıyız. Çünkü önümüzde büyük bir deprem var. Büyükçekmece olarak kararlılıkla depreme hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı. Mal sahibi Mehmet Minik de yıkılan binada 10 yıldır yöneticilik yaptığını anlattı. Ufak, kat sahiplerinin ortak verdiği kararla yöneticilik yaptığı binanın bugün yıkılmasına vesile olduğu için Akgün'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.