Konut alacaklara iyi, Müteahhitlere kötü haber! İnceleme başlatıldı, Rekor ceza geliyor

Konut alacaklara iyi, Müteahhitlere kötü haber! İnceleme başlatıldı, Rekor ceza geliyor

Orta gelirlilere yönelik 'Yeni Evim' kampanyasının açıklanmasının ardından fırsatçılar yine harekete geçti. Kampanyanın açıklandığı günden itibaren konut fiyatlarını bir gün içinde 1 milyon TL'ye varan tutarda artıran fırsatçılar vatandaşları isyan ettirdi.

Orta gelirlilere yönelik 'Yeni Evim' kampanyasının açıklanmasının ardından 'fırsatçılar' yine harekete geçti. Kampanyanın açıklandığı günden itibaren konut fiyatlarının ani artışı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Konut kampanyasının ardından, fiyatlarda ani artış yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, fiyat artışlarının ardından harekete geçti. 

Sabah'ın gazetesinde yer alan habere göre bakanlık 'fırsatçıları' takibe aldı. Bu kapsamda Sahibinden.com platformundan 31 Aralık 2022 tarihli ilan fiyatlarını isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fiyatları tek tek inceleyecek. Piyasayı manipüle edenleri tespit edecek olan bakanlık, bu fırsatçılara çok yüksek cezalar kesecek. Aynı zamanda fırsatçılık yapılarak fiyatı yükseltilen konutlara kampanya desteği verilmeyecek.

FİYATLAR AYNI GÜN ARTTI

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası 4 Ocak'ta açıklanmıştı. Yüzde 10 peşinat, 15 yıla kadar vade ile 0.69'dan başlayan oranlarla kredi desteğinin sağlanacağı kampanyanın açıklanmasıyla birlikte ilan sitelerinde de konut fiyatlarına zamlar başladı. Başvuruların 16 Ocak'ta alınacağı kampanya öncesinde fırsatçılar harekete geçti.

Esenler'de bir evin fiyatı 700 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi. Tüm bu usulsüzlükleri tek tek tespit edecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fırsatçılara geçit vermeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.