Hafta sonu EFT yapılır mı? Resmi tatiller de EFT yapılır mı? Fast EFT ücretleri ne kadar? Ücretsiz FAST EFT yapılan bankalar

Hafta sonu EFT yapılır mı? Resmi tatiller de EFT yapılır mı? Fast EFT ücretleri ne kadar? Ücretsiz FAST EFT yapılan bankalar

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Enpara, Akbank ve Yapı Kredi bankası FAST EFT ücretlerini açıkladı. Son günlerdir Merkez Bankası’nın yaptığı FAST EFT ile 7 gün 24 saat eft işlemi gerçekleştirilmesi gündemi meşgul ediyor. Herkesin merakla beklediği 7/24 hızlı eft bugün bir çok banka pilot uygulaması ile işleme aldılar. Peki FAST EFT ücretleri ne kadar?

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Enpara, Akbank ve Yapı Kredi bankası ni açıkladı. Son günlerdir Merkez Bankası’nın yaptığı FAST EFT ile 7 gün 24 saat eft işlemi gerçekleştirilmesi gündemi meşgul ediyor. Herkesin merakla beklediği 7/24 hızlı eft bugün bir çok banka pilot uygulaması ile işleme aldılar. Peki FAST EFT ücretleri ne kadar?

Hafta sonu EFT yapılır mı?

Herkesin merakla aradığı soruların başında geliyor. Hafta sonu EFT yapılır mı, para gönderilir mi? Evet bundan sonra 7 gün 24 saat boyunca FAST EFT ile para gönderebileceksiniz.

FAST EFT ücretleri

  • Enpara: FAST EFT ücretsiz
  • Yapı Kredi: 1.14 TL > BSMV Hariç. 16:00-17:20 arası yapılan işlemler ve hafta sonu/resmi tatillerde %50 fazlası uygulanmaktadır.
  • Garanti BBVA Bankası: Bilgi paylaşmadı.
  • Halkbank: Bilgi paylaşmadı.
  • Ziraat bankası: Bilgi paylaşmadı
  • Akbank: 5.73 TL ile 8.59 TL arası > Şubeden 16:00’dan sonra yapılan EFT işlemleri için alınmaktadır. 16:00’dan sonra FAST sistemi üzerinden yapılan işlemlerde (hafta sonu ve resmi tatiller dahil) geç EFT işlem ücreti uygulanır. BSMV Hariçtir.
  • QNB finansbank: Fast EFT ücret bilgisi paylaşmadı.
  • Vakıfbank: FAST EFT ücretsiz

Merkez Bankası tarafından büyük bir yeniliğe start verildi. Uzun zamandan bu yana üzerinde çalışma yapılmakta olan FAST’ın devreye alınacağı bilgisi sonunda geldi. Sistemin devreye girmesinin sonunda uzun zamandan bu yana vatandaşlarda sorun olarak dillendirilen EFT saatleri sorun olmaktan kurtulmuş olacak. 7/24 para transferi Fast ile bundan sonra yapılacak. Sistem İBAN kullanılmasına ihtiyaç da duymuyor. Kullanıcıların İBAN yerine telefon numarası, e-posta adresi veya bunların dışında TC kimlik numarası ile para gönderilmesi artık mümkün olacak. Sistemin kullanmakta olduğu adresleme sistemi bu esaslar üzerinden kullanılacak.

EFT Saatleri Artık Tarih Olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından tamamen geliştirilmiş ve kullanıma sunulacak olan ödeme sistemi ile bundan sonra EFT saatleri tarihe kavuşacak. Yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi ile mesai saatleri dışında da istediğiniz kişiye para göndermenizin yolu açılacak. Sistem üzerinde uzun zamandan bu yana yapılan testlerin sonuna gelindi ve bugün itibariyle anlık havale sistemi devreye alındı. Artık vatandaşlar istediği zaman para gönderme ve alma hizmetinden yararlanabilecek.

TCMB’den tarafından yapılan son dakika açıklaması çerçevesinde FAST Sistemi ile birlikte bundan sonraki dönem içerisinde sisteme kayıtlı bulunmakta olan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, e-posta adresi ve aynı zamanda telefon numarasının kullanılması ile bundan sonraki zaman içerisinde kolay bir şekilde transfer yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

FAST Limit 20.00 TL'ye yükseltildi

Bankalar arası her saat hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlem limiti yükseltildi.

Bankalar arası her saat hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin liraya yükseltildi.

FAST Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.