Kredi borcu olanlar, yapılandırma yapacaklar dikkat! Başvurusu alınan tüm vatandaşlara 1141 TL geri ödeme veriliyor!

Kredi borcu olanlar, yapılandırma yapacaklar dikkat! Başvurusu alınan tüm vatandaşlara 1141 TL geri ödeme veriliyor!

Peki, konut kredisi yapılandırma sürecinde 1141 TL geri ödeme nasıl alınır? Bunun için nereye başvurmak gerekiyor?

Kredi borcu olan herkese açıklama geldi!  Açıklamaya göre kredi borcunu yapılandırmayı isteyen her vatandaşa 1141 TL geri ödeme yapılacak! Bildiğiniz üzere yapılandırmalar genelde konut kredilerine yönelik oluyor. En son yapılan açıklamalarda korona virüs kapsamında destek amacıyla da yeni kredi çekenlere yönelik konut kredisi yapılandırma süreci başlatılmıştı. Pek çok vatandaş bu fırsatı değerlendirerek borçlarını kapatmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma sürecinde 1141 TL geri ödeme nasıl alınır? Bunun için nereye başvurmak gerekiyor? Merak edilen tüm bu soruların ayrıntılı yanıtlarına sizler için haberimizde yer verdik, işte, o detaylar…

Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmuşlardı!

Kredi faiz oranları birkaç ay öncesine kadar son derece düşürüldüğü için emlak ve araç alım-satımlarında ciddi bir hareketlilik başlamıştı. Bu süre zarfından sonra çıkarılan yapılandırma haberi ile toplam geri ödeme borçlarını %2 bedel ödeyerek ödeyen vatandaşlar bir konuda çok şikayetçi olmuştu. Kredi çektikleri bankadan ayrılan ve başka bir bankada hesap açanlar, kredisini yapılandırmak isteyen vatandaşlar %1 oranında dosya masrafı ve ceza ödemesi yapmıştı. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşların geneli Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunarak sorunu ilettiler. Tüketici Hakem Heyeti ise vatandaşları haklı bularak geri ödemelerinin yapılmasına karar verildi.

Bu karar rağmen mahkeme kapsamında değerlendirmesi devam eden tüketicinin geri ödemesinin verilmesine itiraz eden çok sayıda banka bulunuyor. Nitekim karar onaylandığı için vatandaşlar bu haklarından faydalanabilirler. Tüketici hakem Heyeti’ne başvurular ise e-devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor.

Ödeyen vatandaşlar geri ödemelerini e-devlet üzerinden alabilir!

Yakın tarihte ya da önceden kredi borç yapılandırması ve erken ödeme tazminatı kapsamında belirlenen bu %1’lik parayı ödeyen vatandaşlar geri ödeme talebinde bulunmak üzere başvurularını yapabilir. Başvurular için e-devlet kapısı üzerinden Tüketici Hakem Heyeti’ne yazabilirsiniz. Kendi e-devlet hesabınıza erişim sağlayarak arama kısmına ‘Tüketici Hakem Heyeti’’ yazıp ilgili başvuru sayfasına erişerek adımları takip edebilirsiniz. Başvurunuz onay aldıktan sonra tarafınıza 1141 TL geri ödemenin yapılması ilgili bankaya istinaden talep edilecek ve hesabınıza aktarılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.