Kredi notu düşük olanlar dikkat! 2020 Sicil affı geldi, hangi bankalar sicil affı için kredi veriyor..!

Kredi notu düşük olanlar dikkat! 2020 Sicil affı geldi, hangi bankalar sicil affı için kredi veriyor..!

2020 sicil affı kapsamında artık kredi notu düşük olanlar ve riskli gurupta yer alanlar da ihtiyaç halinde kredi kullanabilecekler. Peki, kara listeden nasıl çıkılır?

Bankalar acil ihtiyaçlar için vatandaşları, yatırımların ve herkesin başvurduğu ilk kapılardır. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi gibi kredileri kullanarak vatandaşlar taşınmazlar satın alıp, acil nakit ihtiyaçlarını bütçelerine göre düzenlenen ödeme planları ile giderebiliyor. Ancak yaşanan son pandemi sürecinde kredisini ödemekte güçlük çeken çok sayıda vatandaş oldu. Bu durum çoğu vatandaşlın kredi notunu olumsuz yönde etkiledi. Tekrar kredi çekmek isteyen ancak kredi notu düşük olanlara sonunda müjdeli haber geldi! 2020 sicil affı kapsamında artık kredi notu düşük olanlar ve riskli gurupta yer alanlar da ihtiyaç halinde kredi kullanabilecekler. Peki, kara listeden nasıl çıkılır? Sicil affı içi başvuru yapılması gerekiyor mu? Sicil affına istinaden kredi veren bankalar hangileri? Merak ettiğiniz tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde!

Hangi bankalar sicil affı kampanyası başlattı?

Sicil affı kampanyaları duyurulmaya devam ediyor. Bankalardan daha önce kredi çekip ödeyemeyen bunun yanı sıra kredi arktı borçlarını da ödeyemeyen vatandaşlar kara listeye giriyor. Kara listede yer alan vatandaşların kredi notları da düşük olduğu için ihtiyaç halinde borçları varken yeniden kredi kullanamıyor. Ancak, bankalar bu tarz müşterileri için sicil affı kampanyaları başlatıyor. Sicil affından faydalanmak için aranan ilk şart bankalara olan tüm borçları kapatmanızdır. Eğer borcunuzu kapatma gücünüz yoksa kredi borçlarınızı yapılandırma seçeneğini de değerlendirerek sicil affından faydalanabilirsiniz. Bu noktada yapılandırma yasasının yürürlüğe girme tarihlerini takip ederek 6 ay içerisinde başvuruda bulunmanız gerekiyor. Peki, hangi bankalar sicil affı kapsamında kredi olanağı sunuyor? Faiz oranları nelerdir?

Düşük kredi notuyla da kolay kredi veren bankalar

Kredi notu düşük olanlara, kara listede olanlara kredi seçeneği sunan bankalar da bulunuyor. Yukarıda ifade ettiğimiz adımları uyguladıktan sonra şu bankaların kredilerinden kolayca faydalanabilirsiniz;

Ziraat Bankası; Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası kredi notu düşük olan vatandaşlara ihtiyaç halinde kredi veriyor. Özellikle taşıt ve ihtiyaç kredisi için sundukları faiz oranlarının düşük olması ve uzun vade seçenekleri sunması nedeniyle kredi kullanmak için en çok tercih edilen banka olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Güncel faiz oranları ise şu şekildedir; taşıt kredisi için %1,45, ihtiyaç kredisi için de yine %1,45 oranında faiz imkânı sunuyor.

Vakıfbank; Vakıfbank da kamu bankalarından biri olarak ihtiyaç sahibi olan ve kara listede olan vatandaşlara kredi imkânı sunuyor. Kredi kullanmak isteyen vatandaşlara sunulan faiz oranları ise şu şekildedir; taşıt kredisi %1,35 ihtiyaç kredisi ise %1,44 olarak sunuluyor.

Halkbank; Halkbank aracılığıyla acil taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanmayı düşünen kredi notu düşük olan vatandaşlara ise taşıt kredisi için %1,45 faiz uygulanırken ihtiyaç kredisi için %1,47 faiz oranı uygulanıyor.

Akbank; Yine özel bankalardan biri olmasına rağmen kendi müşterilerine yönelik çok sayıda kredi kampanyası sunan Akbank da kara listede olan vatandaşlara taşıt ve ihtiyaç kredisi sunuyor. Güncel faiz oranları ise taşıt kredisi için %1,33 iken ihtiyaç kredisi için ise %1,74 olarak yansıyor.

ICBC bankası; Son olarak da kara listede olanlara, kredi notu düşük olup da var olan borcunu yapılandırdıktan sonra acil kredi kullanmak isteyen vatandaşlara kredi kampanyaları sunan ICBC bankasının faiz oranlarını aktaralım. ICBC bankası güncel taşıt kredisi için %1,30 oranında faiz fırsatı sunuyorken acil ihtiyaç kredileri için ise %1,35 oranında faiz fırsatı sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.