Ziraat bankası, Vakıfbank, maaş ve banka hesapları olanlar dikkat! Hesaplara bloke haciz uygulanabilir

Ziraat bankası, Vakıfbank, maaş ve banka hesapları olanlar dikkat! Hesaplara bloke haciz uygulanabilir

Vergi ve benzeri borçların ödenmemesi ya da düzenli ödenmemesi halinde yasal takip süreci başlatılabilir. Bu yasal takip sürecini ise maaş ve diğer eşya haczi takip eder. Bu noktada yeni geliştirilen elektronik e-haciz sistemi ile tüm bu işlemler uygulanabiliyor.

E-haciz nedeniyle banka hesaplarınızdaki nakit para bir onda gidebilir. Bildiğiniz üzere elektronik haciz sistemi kullanılıyor. Bu sitsem sadece devlete olan vergi borçlarınızın ödenmemesi halinde kullanılıyor. Eğer ödenmemiş vergi borçlarınız ve devlete bağlı başka borçlarınız varsa bir anda hesaplarınızdaki tüm paraya el konabilir. İşte, tüm ayrıntılar sizlerle…

E-haciz sisteminden bu yana milyonlarca vatandaş için yasal takip sürecinin başlatılmış olması da borcu olan vatandaşları telaşlandırdı. Peki, bu noktada e-haciz sistemi nedir, kimlerin hesaplarına el konuyor, e-hacize takılmamak için ne yapmak gerekiyor gibi soruların yanıtına sizler için haberimizde yer verdik.

Bu tarz bir durum ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlar yoğun bir araştırma yapıyor. E-haciz sisteminden bu yana milyonlarca vatandaş için yasal takip sürecinin başlatılmış olması da borcu olan vatandaşları telaşlandırdı. Peki, bu noktada e-haciz sistemi nedir, kimlerin hesaplarına el konuyor, e-hacize takılmamak için ne yapmak gerekiyor gibi soruların yanıtına sizler için haberimizde yer verdik. 

E-haciz sistemi nedir?

Vergi ve benzeri borçların ödenmemesi ya da düzenli ödenmemesi halinde yasal takip süreci başlatılabilir. Bu yasal takip sürecini ise maaş ve diğer eşya haczi takip eder. Bu noktada yeni geliştirilen elektronik e-haciz sistemi ile tüm bu işlemler uygulanabiliyor. Borcunu ödemeyen, devlete yüklü borçları olan vatandaşların maaşlarına ya da banka hesaplarına borca istinaden el konabiliyor. E-haciz siteminde tüm icra takip süreçleri normal seyrin aksine vergi dairesi tarafından takip ediliyor. Normal şartlarda icra müdürlükleri tarafından takip gerçekleştiriliyor. Peki, kimlere e-haciz uygulanabilir?

Hangi bankalara hesaplarına haciz gelebilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan BDDK kayıtlı olan tüm bankalara haciz işlemi uygulanır.

  • Ziraat bankası
  • Vakıfbank
  • Garanti BBVA
  • QNB Finansbank
  • Yapı Kredi
  • İş bankası
  • İNG bank
  • Şekerbank
  • Fibabanka
  • Ak bank
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Diğer katılım bankaları ve diğer tüm bankalar bu listeye dahildir.

E-haciz sistemi nasıl uygulanır?

E-haciz işlemlerinin başlatılması için devlete borcunuz olması gerekiyor. Devlete olan vergi borçlarınız dışında hiçbir borcunuz için bu sistem üzerinden haciz işlemleri uygulanmaz. İlk e-haciz uygulamasının ardından sizlere 7 günlük bir süre verilir. Bu süre içerisinde belirlenen ödeme miktarınca ödeme yapmanız halinde haciz kaldırılır. Nitekim ödeme yapmamanız halinde ise haciz işlemi doğrudan işleme alınır. E-haciz sisteminde borcunuzu ödemediğiniz zaman banka hesaplarınızdaki paralara ve hatta gayrimenkullerinize bile haciz konulabilir.

E-haciz sisteminin bazı noktalarda esneklik gösterdiğini ifade etmek de yanlış olmayacaktır. Eğer haczin kaldırılmasını istiyorsanız borcunuzun minimum %20’sini tek seferde ödeyebilirsiniz.  Borcunuzun tamamını da 15 gün içerisinde kapatmanız halinde haciz tamamen kaldırılabilir. Buna ek olarak ön ödemeden sonra kalan borcunuzu taksitlendirerek de ödeyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum