Ziraat Bankası'nda parası olanlar dikkat! Liste de adınız varsa paranız çöpe gidecek...

Ziraat Bankası'nda parası olanlar dikkat! Liste de adınız varsa paranız çöpe gidecek...

Bu bankalarda hesabı olanlar dikkat! Listede adınız varsa paranız çöpe gidecek 2023 yılında birçok banka müşterilerine zaman aşımı duyurusunda bulunarak, hesaplarındaki bakiyeyi kaybedecek kişilerin listesini yayınlamaya başladı. Son olarak Ziraat Bankası, müşterilerine uyarıda bulunarak, kimlerin hesaplarındaki paraları kaybedeceğini açıkladı.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), bankalarda unutulan veya kullanılmayan hesaplarına her yıl binlerce kişinin bakiyesini transfer ediyor. Türkiye'de vadesiz hesaplarda unutulan bakiyeler birikerek büyük miktarlara tekabül ediyor. Kimileri yıllarda dokunmadan hesaplarında kuruşları bırakırken, bazılarının banka hesaplarında yüz binlerce lira senelerce kalabiliyor.

Bu atıl durumdaki paralar için TMSF, bankalara gerekli uyarıları yaparak yıllardır kullanılmayan hesaplardaki bakiyelerin devri işlemlerini başlatıyor. Türkiye'nin en çok müşterisi olan bankalardan biri olan Ziraat Bankası da son olarak 15 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapılmaması halinde listelerindeki isimlerin paralarının TMSF'ye devredileceğini ve geri alınamayacağını açıkladı.

Ziraat Bankası'ndan yapılan resmi açıklamada ise bankaların, nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi veya herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanların zamanaşımına tabi olduğuna dikkat çekildi. Bu zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesinin bankaların kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan edilmesi gerekiyor.

Yayınlanan zaman aşımı listesinde ismi bulunan vatandaşların, bankalara başvurmaları gerekiyor. Hesaplardaki paranın TMSF'ye aktarılmış olsa dahi, 15 Haziran 2023 tarihine kadar yapılan başvurularda söz konusu meblağ vatandaşlara iade edilebilecek. Banka hesabınızın bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmanız yeterli olacak.

2023 yılı içerisinde zamanaşımına uğrayacak mevduat hesapları ve emanetleri sorgulamak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca vatandaşların sorgulama yaparak bankalara giderek ödemelerini almaları gerektiği bildiriliyor. Aksi takdirde ödemelerin kaybedileceği uyarısı yapılıyor. Bu nedenle, atıl durumdaki hesapların kontrol edilmesi ve gerektiğinde başvuru yapılması önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.