2021 emekli maaşı zam oranları açıklandı! Bağ-kur, SSK, Emekli Sandığı maaş zam oranları ve ek ödeme detayları burada..!

2021 emekli maaşı zam oranları açıklandı! Bağ-kur, SSK, Emekli Sandığı maaş zam oranları ve ek ödeme detayları burada..!

Bağ-Kur’lu emeklileri ilgilendiren haberler geldi. Peki, yeni yılda emekli maaşları ne kadar zam alacak? En düşük ve en yüksek emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli borç yapılandırma süreçleri için nereye başvurmak gerekiyor?

2021 emekli maaşı zam oranları emekli aylığı alan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu yıl enflasyon oranına göre ne kadar zam yapılacağını merak eden vatandaşlar tümü için müjdeli haber geldi! Henüz önümüzdeki ay itibariyle yapılan çalışmalar sonucunda net zam rakamları açıklanacak olsa da enflasyona göre yapılan tahminler sonucunda ortalama ne kadar zam alınacağı tahmin edildi. Bunu yanı sıra emeklilik borcu yapılandırma süreçlerine ilişkin de yapılan değişiklikler için özellikle Bağ-Kur’lu emeklileri ilgilendiren haberler geldi. Peki, yeni yılda emekli maaşları ne kadar zam alacak? En düşük ve en yüksek emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli borç yapılandırma süreçleri için nereye başvurmak gerekiyor? Herkesin merakla beklediği tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

Bağ-kur, SSK ve Emekli sandığı 2021 emekli zam oranları

Bağ-kur, SSK ve Emekli sandığı emekli memur maaşları için yapılması beklenen 2021 yılı zamları giderek netleşmeye devam ediyor. Önümüzdeki ay yapılması beklenen açıklamada net rakamlar yer alacak olsa da büyük oranda tahminler yürütülüyor.Enflasyona bağlı yapılan tahminlere göre 2021 emekli zam oranı %5,35 civarında olacak Bu durumda beklenen en düşük emekli maaşının ise 2,964 TL olması tahmin ediliyor. Ek ödemeler hariç emekli maaşları tahminleri ise şu şekildedir;

  • 2021 zammıyla SSK emekli aylığı tahmini; 2.353 TL ( 2000 yılı öncesi girişliler)
  • 2021 zammıyla Bağ-kur emekli aylığı tahmini; 1.988 TL
  • 2021 zammıyla Emekli sandığı emekli aylığı tahmini; 2.298 TL

Bunların yanı sıra emeklilere ve memurlara yapılan ek ödemelere de zam geliyor! Aile ve çocuk yardımı kapsamında yapılan ek ödemeler içi %4,4 oranında 2021 yıl zammı yapılması tahmin ediliyor.

Bağ-kurlulara zamdan önce yapılandırma müjdesi!

Bağ-kur’lu olup da silinen günleri yüzünden emekli olamayan vatandaşlara ise büyük müjde geldi. Bu vatandaşlar silinen günlerine rağmen emekli olabilecekler. Borçlu olduğundan dolayı silinen günlerin borcunu ödeyerek emeklilik başvurusunu hemen yapabilirler. Askıya alınan, silinen Bağ-kur primleri için gerekli ödemeler yapıldığı takdirde günleri tekrardan canlanarak emekli olmaları için beklemelerine gerek kalmayacak. Çok sayıda mağdur Bağ-kur’lu bu yapılandırma haberi ile rahat nefes alarak emekliliğin tadını çıkarma fırsatı yakalayacak. İlk başvurular 1 Aralık tarihinde başlamış olup 1 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.