Bağ-kur prim borcu olanlara müjdeli haber geldi! İhya, yapılandırma ve dondurma yapabilecekler!

Bağ-kur prim borcu olanlara müjdeli haber geldi! İhya, yapılandırma ve dondurma yapabilecekler!

Torba yasa kapsamında artık tüm Bağ-kur prim borcu olan vatandaşlar yapılandırma, ihya ya da dondurma seçeneklerinden faydalanabilecek. Yaklaşık 5 puanlık bir indirim de sağlanmış olacak.

Bağ-kur prim borcu olan vatandaşların beklediği müjdeli haber geldi. Borçların yapılandırmasına ve çeşitli yollarla ertelenmesine olanak sağlayan yeni düzenleme aynı zamanda vatandaşların erken emekli olmasına da destek oluyor. Torba yasa kapsamında artık tüm Bağ-kur prim borcu olan vatandaşlar yapılandırma, ihya ya da dondurma seçeneklerinden faydalanabilecek. Yaklaşık 5 puanlık bir indirim de sağlanmış olacak. Peki, başvurular nasıl yapılır? Kimler bu torba yasadan faydalanabilir? İşte, merak edilen tüm soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde sizlerle…

Bağ-kur prim borcu yapılandırma detayları

Uzun süredir devlete prim borçları kapsamında borçlu durumda olan Bağ-kur’lu vatandaşlar yapılandırma haberini sabırsızlıkla bekliyordu. Torba yasa kapsamında artık bu borçlar için yapılandırma yapma hakkı yeniden tanındı. Borcu olan vatandaşlar yapılandırma sürecinin başlatılması için 31 Aralık tarihin kadar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca kolay ödeme seçeneği de sunulacak. Borçların tamamını 2 ayda bir 18 aylık eşit taksitler şeklinde kolayca ödeyebilecekler. Bağ-kur prim borcu yapılandırma sürecinde vatandaşların gecikme faizleri de tamamen silinerek bun yerine Yİ-FÜ üzerinden hesaplama yapılacak. Eğer vatandaşlar 1 Mart tarihine kadar peşin ödeme yaparlarsa da Yİ-FÜ hesaplamasında çıkan tutarın %90’ından muaf sayılacaklar.

Bağ-kur prim borcu dondurma detayları

Bağ-kur prim borcu dondurma seçeneği de prim borcu çok olan vatandaşları oldukça sevindirdi. Borcunu ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlar bunu dondurabilecekler. 31 Ekim tarihine kadar prim borcunu yapılandıramayan ve ödeyemeyen vatandaşların borçları tamamen silinirken hizmet süreleri ise dondurulabilecek. Dondurma süreci için vatandaşlar ilgili başvuruları SGK üzerinden yapabilirler.

Bağ-kur prim borcu ihya başvuru detayları

Bildiğiniz üzere sigorta prim borçları nedeniyle bazı vatandaşların sigortalılık süreleri durduruluyor. Bu gurupta olan vatandaşlar ise iki ay içerisinde ihya başvurusunda bulunabilecekler. İhya edilmesi planlanan tarih aralığındaki borçlar ise yeniden güncellenecek.

Erken emekli olma fırsatı da bulacaklar!

Emekli olmak için yapılandırmayı bekleyenler ise bu habere en çok sevinen kesim oldu. Çünkü günleri dolmuş fakat prim borçları olduğu için emekli olmayan vatandaşlar yapılandırma sayesinde erken emekli olma şansı bulabilecek. Yapılandırmaya başvurup borçlarını sildirdikten sonra günlerini tamamen dondurarak emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.