Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! Prim Borcu Yüzünden Emekli Olamayanlara Büyük Fırsat! İşte Detaylar...

Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! Prim Borcu Yüzünden Emekli Olamayanlara Büyük Fırsat! İşte Detaylar...

Resmi gazetede yayımlanan kanuna göre prim borcu yüzünden emekli olamayanlar, yeterli primi bulunup borçlu olduğu süreye ihtiyacı olmayanlar borçlarını sildirip günlerini dondurarak emekli olabiliyor!

Borcunu yapılandıranlar için ise 5 puanlık prim indirimi geçerli olacak. Elbette ki indirimden yararlanabilmeleri için vatandaşların SGK prim borcu olmaması ve prim, hizmet belgelerini yasal süre içinde teslim etmeleri gerekmekte.

Vatandaşların kamuya olan borçlarına son verecek yapılandırma, primleri için yapılandırma ve dondurma kolaylığı getirilen Bağ-Kur’luların da yüzünü güldürdü. Bağkur prim borçları 31 Aralık’a kadar yapılandırılabilecek. Peşin ödeme ve taksit imkanları sunulacak. Borçların gecikme ceza faizleri de silinecek… 1 Mart’a kadar ödeme yapanlar Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ını vermelerine gerek kalmayacak. 31 Ekim’e kadar olan prim borçlarını ödemeyen veya yapılandırmayan vatandaşların borçları silinecek ve borca ait hizmet süreleri dondurulacak.

İhya

Prim borçlarından dolayı sigortalılık süreleri de durdurulan vatandaşlar ise 2 ay kadar bir süre içerisinde ihya başvurusunda bulunabilmekte. İhya edilecek primlerde borçlu olunan tarihteki tutarlara güncelleme yapılacak.

Yapılandırılan borçlarının taksitlerini aksatmadan ödeyen vatandaşlar ise yapılandırma tarihinden itibaren 5 puanlık prim indiriminden yararlanabilme şansı yakalayacaklar. Bu durumdan yararlanabilmeleri için vatandaşların SGK prim borcu olmaması ve prim ve hizmet belgelerini veya beyannamelerini yasal süre içinde teslim etmeleri gerekmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.